Indiška vištiena Tikka Masala

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Indiška vištiena Tikka Masala
Autorius apie receptą: Jeigu parduotuvėje negalite rasti garam masala prieskonių, tuomet galite jų paprasčiausiai nenaudoti. Garam masala prieskoniai tiesiog prideda papildomo aromato ir skonio, bet Jeigu parduotuvėje negalite rasti garam masala prieskonių, tuomet galite jų paprasčiausiai nenaudoti. Garam masala prieskoniai tiesiog prideda papildomo aromato ir skonio, bet net ir be jų troškinys bus tikrai skanus. Indišką vištieną, bent man, labiausiai patinka valgyti su ryžiais ir česnakine naan duonele - padažas su šia duonele dera idealiai! Vištienos padažo tirštumą reguliuokite pagal save – jei norisi skystesnio padažo, įpilkite daugiau grietinėlės, jei tirštesnio tuomet užtektų recepte nurodyto kiekio. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištienos krūtinėlės
240 mililitrų grietinėlės (neriebios ar riebios)
200 mililitrų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (be odelių ir sėklyčių)
200 mililitrų pomidorų padažo (natūralaus)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis imbiero (sutarkuoto)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio maltos kalendros
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
Patiekiant:
1 sauja kalendros (susmulkintos)
Marinatui:
6 skiltelės česnako
2 šaukštai jogurto, natūralaus (arba graikiško)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis imbiero (sutarkuoto)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltos kalendros
0.5 šaukštelio garam masala prieskonių
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos marinavimas. Vištienos krūtinėlę supjaustome didesniais gabalėliais, sudedame į dubenį, apibarstome druska ir apšlakstome citrinos sultimis, sumaišome. Česnakus nulupame, sutriname česnako spaustuku. Česnakus, jogurtą, aliejų, imbierą ir likusius marinato prieskonius sumaišome viename indelyje. Tada marinatą sumaišome su vištiena, paliekame marinuotis šaldytuve bent 1 val arba geriausia pernakt.
2.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudedame pusę vištienos gabalėlių ir kepame 3 minutes, tada apverčiame ant kitos pusės ir kepame dar 3 minutes. Iškepusią vištieną sudedame ant lėkštės. Taip pat iškepame likusią vištieną ir atidedame į šalį.
3.
Svogūną supjaustome kubeliais.
4.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja (kai reikia, papildomai įpilame aliejaus). Tada įdedame sutarkuotą imbierą, išmaišome, pakepiname 1 min ant silpnos ugnies. Po to suberiame kalendros, ciberžolės, paprikos ir aitrios paprikos miltelius, išmaišome ir pakepiname 30 sekundžių. Sudedame konservuotus susmulkintus pomidorus, išmaišome, sudedame natūralų pomidorų padažą, supilame citrinos sultis ir kaitiname kelias minutes, vis pamaišant. Galiausiai supilame grietinėlę, suberiame cukrų, išmaišome, kaitiname, kol grietinėlė pradeda virti, tada sudedame vištienos gabalėlius ir išmaišome. Kaitiname apie 5 minutes, kad vištiena sušiltų. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Vištieną patiekiame su ryžiais, apibarstytą šviežią kalendra. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital