Imbierinio alaus pyragas

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Imbierinio alaus pyragas
Imbierinio alaus pyragas
Imbierinio alaus pyragas
Imbierinio alaus pyragas
Autorius apie receptą: Labai aromatingas pyragas, kurio kvapas ir pagrindo skonis primena meduolį, o cinamoninis sūrio kremas verčia pirštus apsilaižyt! Labai aromatingas pyragas, kurio kvapas ir pagrindo skonis primena meduolį, o cinamoninis sūrio kremas verčia pirštus apsilaižyt! Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
300 gramų džiovintų datulių (be kauliukų)
4 vienetai kiaušinių
250 mililitrų alaus (imbierinio)
200 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų rudojo cukraus
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų kreminio sūrio
100 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai užvirkite alų, sudėkite datules ir sodą, išmaišykite ir išjunkite kaitrą. Alus nuo sodos suputos - taip ir turi būti. Atidėkite.
2.
Sviestą elektriniu plakikliu sutrinkite su vaniliniu cukrumi ir 150 g rudojo cukraus, kol pasidarys puresnė masė. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite.
3.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
4.
Alaus ir datulių masę sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet sumaišykite su sviesto mase ir miltais. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
5.
Kepkite 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 min. Paviršius bus tamsiai rudas (žiūrėkite trečią nuotrauką). Ar iškepęs, tikrinkite dantų krapštuku - įsmeikite į pyrago vidurį, ištraukus prie pagaliuko neturi būti nieko prilipę. Iškepusį pyragą palikite atvėsti.
6.
Kremui kreminį sūrį, cukrų, cinamoną ir imbierą suplakite elektriniu plakikliu (kelias minutes).
7.
Atvėsusį pyragą perpjaukite į tiek dalių, kiek norite sluoksnių. Aš perpjoviau į dvi.
8.
Sluoksniuokite pyragą. Padą aptepkite kremu, uždėkite kitą padą, vėl tepkite kremą ir t.t. Kremą padalinkite į tiek dalių, kiek bus sluoksnių (įskaitant viršų), visur tepkite po lygiai.
9.
Suteptą pyragą palikite pastovėti bent 30 min ir valgykite.
AUTORIUS: Greta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital