Imbieriniai sausainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai
Autorius apie receptą: Ir koks gi šventinis laukimas be imbierinių sausainių? Jų kepimas tiesiog būtinas, bent jau tuose namuose, kur krykštauja vaikai. Patikėkite, didžiausią darbą jie ir atliks. Ir koks gi šventinis laukimas be imbierinių sausainių? Jų kepimas tiesiog būtinas, bent jau tuose namuose, kur krykštauja vaikai. Patikėkite, didžiausią darbą jie ir atliks. Jums tik liks susitvarkyti:) Sausainiai labai skanūs ir nepuošti. Tiesiog vieni prie arbatos puodelio. Iškepėme 2 skardas sausainių. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį pabarstukų (papuošimui)
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (+stalo pabarstymui)
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
110 gramų rudojo cukraus
110 gramų auksaspalvio sirupo
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai malto imbiero
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
150 gramų cukraus pudros (apytikriai, pagal poreikį)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
2 lašai maistinių dažų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį. Masę gerai išmaišome. Supilame sirupą.
2.
Į kitą dubenį suberiame birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Miltų mišinį įsijojame į sviesto masę. Tešlą gerai išmaišome. Suminkome ją į rutulį. Įsukame į maistinę plėvelę ir padedame valandai į šaldytuvą, kad atvėstų ir sutvirtėtų.
3.
Stalo paviršių pabarstome miltais. Iškočiojame apie 3 mm storio lakštą. Sausainių formelėmis įspaudžiame sausainius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 min. Iškepusius sausainius atvėsiname.
5.
Gaminame glajų. Kiaušinio baltymą išplakame su cukraus pudra. Patariu plakti kuo lėčiausiu greičiu ir ilgai. Kuo ilgiau plaksite, tuo skanesnis glajus bus. Glajus turi būti baltas, tąsus ir tirštas. Jei atrodo, kad masė per skysta, beriame daugiau cukraus pudros ir plakame vėl. Įberiame citrinos rūgštelės. Gerai išmaišome. Jei norime spalvoto glajaus, įlašiname maistinių dažų.
6.
Glajų supilame į konditerinį maišelį ir dekoruojame sausainius. Pabarstome pabarstukais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital