Imbieriniai sausainiai

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Imbieriniai sausainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g kambario temperatūros sviesto
200 g rudojo cukraus
300 g medaus
2 kiaušiniai
800 g miltų
1 žiupsnio druskos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukšteliai tarkuoto imbiero
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkiti medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suskystės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočioti maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min. Skanaus! Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius.
Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, anyžiumi, maltais gvazdikėliais ir pan.
Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę.
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital