Įdaryti porai baravykais ir sūrio padažu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Įdaryti porai baravykais ir sūrio padažu
Įdaryti porai baravykais ir sūrio padažu
Autorius apie receptą: Paruošti šį išskirtini patiekalą nėra sudėtinga ir nereikalauja daug laiko, o patiekus jį ant stalo, kiekvienas liks maloniai sužavėtas puikiu skoniu ir patiekimu Paruošti šį išskirtini patiekalą nėra sudėtinga ir nereikalauja daug laiko, o patiekus jį ant stalo, kiekvienas liks maloniai sužavėtas puikiu skoniu ir patiekimu Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų poro
500 gramų rapsų aliejaus
pagal skonį druskos
Įdarui:
100 gramų poro
100 gramų pastarnoko
100 gramų morkų
100 gramų baravykų
100 gramų sviesto
50 gramų svogūnų
20 gramų džiovintų baravykų
20 gramų česnako
10 gramų peletrūno
10 gramų krapų
Padažui:
200 gramų grietinėlės
5 gramai malto muskato
100 gramų kietojo sūrio
pagal skonį druskos
Patiekiant:
20 gramų petražolių aliejaus
5 gramai petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Porų apatinė dalis pašlakstoma aliejumi ir kepama orkaitėje 200 C temperatūroje 15-20 minučių, kol gražiai apskrunda. Šiek tiek pravėsus, išstumiama porų „šerdis“.
2.
Įdarui daržovės supjaustomos smulkiais kubeliais ir kepinamos ant sviesto 5 minutes. Tuomet sudedami kubeliais pjaustyti baravykai ir smulkinti džiovinti baravykai. Viskas dar pakepinama 5 minutes. Tuomet sudedami smulkinti žalumynai, nuskanaujama druska. Įdaras atvėsinamas.
3.
Atvėsus įdarui, jis dedamas į konditerinį maišelį ir patogiai įdaromas poras. Paruoštas poras kepinamas ant sviesto 5 minutes. Baravykai perpjaunami per pusę ir kepinami keptuvėje ant sviesto kartu su porais, baigus kepti skaninami druska.
4.
Išimtos porų „šerdys“ supjaustomos griežinėliais ir kartu su įdarytu poru kepamas ant sviesto keptuvėje 5 minutes. Baigus kepti pasūdoma.
5.
Likusi porų viršutinė dalis supjaustoma plonais šiaudeliais, kurie sudedami į ledinį vandenį penkioms minutėms. Puode užkaitinamas aliejus iki 180 C temperatūros, tuomet sudedami nusausinti porai, kepami 1-3 minutes, kol gražiai apskrunda. Tuomet nusausinami ant servetėlės ir pasūdomi.
6.
Padažui grietinėlė verdama puode apie 2 minutes, po to sudedamas maltas muskatas ir smulkintas kietasis sūris. Viskas paverdama 2 – 3 minutes, nuolat maišant, kad neprisviltų.
7.
Paruošti iškepti porai gražiai išdėliojami lėkštėje ir užpilama padažu, pagražinama smulkintais petražolių lapeliais ir petražolių aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital