Įdaryti pomidorai su varške ir sūriu orkaitėje

AUTORIUS:
Veronika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Įdaryti pomidorai su varške ir sūriu orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Super vasariškas receptas - pomidorai ne tik gaivūs, lengvi ir skanūs, bet ir paruošti prieš kepimą man užtruko vos 10 minučių (kol įkaito orkaitė)! Pomidorai šiek tiek Super vasariškas receptas - pomidorai ne tik gaivūs, lengvi ir skanūs, bet ir paruošti prieš kepimą man užtruko vos 10 minučių (kol įkaito orkaitė)! Pomidorai šiek tiek pikantiški, minkštučiai, sultingi ir skanūs. Papildomai galima dėti gerai nuvavintų saulėje džiovintų pomidorų, smulkintų krapų, svogūnų laiškų, alyvuogių. (...daugiau) Veronika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai pomidorų (didesnių, plokštesne apačia)
360 gramų varškės
160 gramų fermentinio sūrio (smulkiai sutarkuoto)
2 šaukšteliai garstyčių (nebūtina, bet labai tinka)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba saujelės šviežio)
1 maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti vidų. Pirmiausia storas membranas apipjaunu peiliu, o tuomet išskobiu šaukštu.
2.
Pomidorų vidų pabarstyti druska, apversti lėkštėje žemyn ir palikti pastovėti, kol ruošime įdarą (taip nutekės skysčio perteklius).
3.
Varškę ištrinti šakute, dėti pusę sūrio, dėti garstyčias, berti bazilikus, įspausti česnako skilteles, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Viską išmaišyti.
4.
Nuvarvėjusius pomidorus prikimšti varškės įdaro. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Pomidorų viršų pabarstyti likusiu sūriu.
6.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (funkcija kaitinimas iš apačios+vėjelis) kepti 15 - 20 minučių, kol sūris ištirps ir pradės skrusti. Skanaus!
Patarimai:
Svarbu pomidorus dėti į jau įkaitintą orkaitę, kad jie pernelyg nepatęžtų. Dėl tos pačios priežasties jų nekepkite pernelyg ilgai.
Pomidorus geriausia valgyti iš karto, stovėdami jie gali kiek pažliugti.
AUTORIUS: Veronika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital