Įdaryti baklažanai bolivine balanda ir pievagrybiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Įdaryti baklažanai bolivine balanda ir pievagrybiais
Įdaryti baklažanai bolivine balanda ir pievagrybiais
Įdaryti baklažanai bolivine balanda ir pievagrybiais
Įdaryti baklažanai bolivine balanda ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Baklažanai – vos ne kone vienintelė daržovė, kurią dar tik po truputį jaukinuosi savo virtuvėje. Negaliu sakyti, kad aš jų nemėgstu ar man jie nėra skanūs, tikrai ne, tik Baklažanai – vos ne kone vienintelė daržovė, kurią dar tik po truputį jaukinuosi savo virtuvėje. Negaliu sakyti, kad aš jų nemėgstu ar man jie nėra skanūs, tikrai ne, tik galbūt dar ieškau naujų receptų, idėjų, skonio derinių su jais. Šiandien dalinuosi kitokia idėja. Tai puikūs pietūs, kai norisi pailsėti nuo mėsos. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai baklažanų
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai bolivinių balandų
2 skiltelės česnako
2 vienetai čiobrelių šakelių (nebūtina)
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bolivines balandas suberiame į pasūdytą, verdantį vandenį ir verdame 15 min.
2.
Baklažanus nuplauname, perpjauname pusiau išilgai, išskobiame vidų ir pabarstome druska. Supjaustome kubeliais išskobtą baklažano vidų ir atidedame. Baklažanų puseles sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
4.
Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome riekelėmis.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame svogūnus ir česnakus. Pakepiname, kol šiek tiek suminkštės. Sudedame pievagrybius. Pabarstome druska ir pipirais. Pakepiname apie 5 min.
6.
Į pievagrybių masę sudedame virtas bolivines balandas, baklažanų kubelius. Įdarą gerai išmaišome. Juo įdarome iškepusias baklažanų puseles.
7.
Dedame kepti atgal į įkaitintą orkaitę 10 - 15 min. Jeigu norisi, pabarstome čiobrelio lapeliais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rita
2021-05-03 17:16
Skanus receptas. Tačiau noriu duoti patarimą iš patirties. Neiškobkite labai daug baklažano. Kepkite jį mažiau nei 20min. Įdarui naudokite mažiau pievagrybių, vidutinį svogūną, daugiau česnako. Baklažano vidurį kubeliais apkepkite kartu su grybais. Antrą kartą orkaitėje kepkite 10min. :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital