Autorius apie receptą:
Visai nesudėtinga šventinį vyniotinį pasigaminti namuose! Jei nemėgstate slyvų, galima keisti džiovintais persikais ar abrikosais.
Visai nesudėtinga šventinį vyniotinį pasigaminti namuose! Jei nemėgstate slyvų, galima keisti džiovintais persikais ar abrikosais.
Helena
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas
kalakutienos filė
2 saujos
džiovintų slyvų
3 skiltelės
česnako
pagal skonį
druskos
pagal skonį
prieskonių paukštienai
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas kelioms valandoms užmerkti šiltame vandenyje, nuplauti ir gerai nuvarvinti, truputį pasmulkinti. Sumaišyti su smulkiai sukapotu arba išspaustu česnaku.
2.
Kalakutieną perpjauti perpus išilgai, bet ne iki galo, išksleisti, uždengti plėvele ir šiek tiek pamušti plakutuku.
3.
Įtrinti druska, pipirais prieskoniais. Ant vir6aus paskirstyti slyvas. Kalakutieną standžiai susukti į vyniotini. Apsukti folija, galima aprišti specialiu siūlu.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
5.
Išimti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti, tuomet išvynioti ir supjaustyti riekelėmis.