Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša
Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša
Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša
Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša
Įdaryta lydeka Kūčioms su daržovėmis ir lašiša
Autorius apie receptą: Mūsų giminės šventėse vyro ar sūnaus pagauta, o mano paruošta lydeka yra tiesiog privalomas dalykas. Įdarui naudoju daug daržovių ir kitą žuvį - lašišą. Kūčioms gaminu Mūsų giminės šventėse vyro ar sūnaus pagauta, o mano paruošta lydeka yra tiesiog privalomas dalykas. Įdarui naudoju daug daržovių ir kitą žuvį - lašišą. Kūčioms gaminu ypatingai - be kiaušinių ir be sviesto, grietinėlės ar majonezo. Pasiskaičiusi radau, kad kiaušinį galima pakeisti linų sėmenų užpilu. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2.5 kilogramo lydekos
150 gramų lašišos filė
1 galva svogūnų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto geltonosios paprikos
3 riekelės batono
0.5 vieneto salierų stiebų
30 gramų aliejaus (naudojau su citrina ir bazilikais)
2 šaukštai manų kruopų
1 sauja žalumynų (bazilikų, krapų, petražolių)
1 šaukštas krakmolo (nubraukto)
1 šaukštelis jūros druskos
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
2 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
2 žiupsneliai maltos kalendros
2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių
2 žiupsneliai džiovinto raudonėlio
1 šaukštas linų sėmenų
Kepimui:
30 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batoną pamirkyti vandenyje ir nusunkti.
2.
Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Žuvį atskirti nuo odos (oda atidėti) ir ją sumalti kartu su daržovėmis, žolelėmis, bei nusunktu batonu.
3.
Linų sėmenis iš anksto užpilti maždaug 50 g verdančio vandens, uždengti, palaikyti, atvėsinti, sėklas iškošti, skystį sumaišyti su aliejumi ir supilti į žuvies masę.
4.
Suberti į žuvies masę nubrauktą šaukštą krakmolo, manus, druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
5.
Lašišos file pabarstyti tais pačiais prieskoniais.
6.
Kloti žuvies faršo į gerai išmirkytą žuvies odą, sudėti lašišos filė, vėl faršo. Užsiūti ir subadyti adata. Aptepti aliejumi. Žuvį dėti į aliejuotą skardą.
7.
Dėti į šaltą orkaitę ir nustačius 50 C laipsnių temperatūrą, kepti 15 min. Tada padidinti temperatūrą iki 100 C laipsnių. Į skardą šalia žuvies supilti stiklinę vandens. Padidinti temperatūrą iki 180 C laipsnių ir kepti 50 min.Taip kepant, žuvis nesprogsta!
8.
Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital