Balzaminė vištiena, įdaryta pomidorais ir mocarela

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Balzaminė vištiena, įdaryta pomidorais ir mocarela
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Balzaminė vištiena, įdaryta pomidorais ir mocarela
Balzaminė vištiena, įdaryta pomidorais ir mocarela
Autorius apie receptą: Balzaminiu padažu pagardinta vištienos krūtinėlė įdaryta šviežiais ir saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais, sūriu - tobulas skonių derinys, tinkamas ne tik Balzaminiu padažu pagardinta vištienos krūtinėlė įdaryta šviežiais ir saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais, sūriu - tobulas skonių derinys, tinkamas ne tik ypatingai vakarienei, bet ir šventiniam stalui. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos krūtinėlės (didesnių)
100 gramų mocarela sūrio
4 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
1 vienetas pomidorų
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
6 lapeliai baziliko (arba šaukštas bazilikų pesto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
70 mililitrų balzaminio acto
1.5 šaukšto rudojo cukraus
3 skiltelės česnako
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištienos krūtinėles perpjauti pusiau padarant kišenėles, tačiau iki galo pjauti nereikia. Iš visų pusių pabarstyti druska, pipirais, džiovintu raudonėliu, užpilti po šaukštą aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų (arba alyvuogių aliejaus) ir gerai įtrinti.
3.
Pomidorą supjaustyti griežinėliais, džiovintus pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais, mocarelos sūrį - apystoriais griežinėliais.
4.
Į vištienos krūtinėlės kišenėles sudėti pomidorų griežinėlius, saulėje džiovintų pomidorų gabaliukus, mocarelos sūrio griežinėlius ir baziliko lapelius (arba pesto padažą). Jei norite, kad būtų tvirčiau, sutvirtinkite kraštelius mediniais pagaliukais.
5.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištienos krūtinėles ir kepti po 2-3 minutes iš abiejų pusių ant stipresnės kaitros iki gražiai paruduos.
6.
Į dubenėlį pilti balzaminį actą, berti cukrų, suberti smulkiai kapotus česnakus, išmaišyti. Šį padažą pilti į keptuvę su vištienos krūtinėlėmis, kaitinti apie 2 - 3 minutes iki užvirs.
7.
Keptuvę dėti į iki 180 C įkaitintos orkaitės vidurį. Kepti apie 15 - 20 minučių iki vištiena bus iškepusi. Jei naudojama keptuvė netinkama orkaitei, paruoštą vištieną ir padažą perdėti į nedidelį kepimo indą.
8.
Vištienos kepsnius tieti iškart, dosniai apšlaksčius padažu.
Patarimai:
Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, būtinai jį panaudokite. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital