Humusas su burokėliais

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Humusas su burokėliais
Humusas su burokėliais
Humusas su burokėliais
Autorius apie receptą: Naminio humuso spalva pavyksta užburianti, taip ir kviečianti kuo greičiau paragauti. Avinžirnių ir burokėlių užtepėlės skonis sodrus, puikiai tinka su lietuviška pilno Naminio humuso spalva pavyksta užburianti, taip ir kviečianti kuo greičiau paragauti. Avinžirnių ir burokėlių užtepėlės skonis sodrus, puikiai tinka su lietuviška pilno grūdo duonele ar morkomis. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 vienetai burokėlių (virtų)
400 gramų konservuotų avinžirnių (1 skardinės)
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai sezamų pastos tahini
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Viską krauname į kombainą: burokėlius, avinžirnius (skysčio neišpilkite), česnaką, citrinos sultis ir 3 šaukštus Tahini.
2.
Viską sutriname. Jei humuso masė per tiršta, įpilame skysčio, likusio nuo virtų ar konservuotų avinžirnių, pasūdome.
3.
Humusą atvėsiname šaldytuve ir skanaujame su duonele ar daržovėmis.
Patarimai:
Tahini pasta gaminama iš sezamų sėklų ir alyvuogių aliejaus. Galite nusipirkti jau pagamintos Tahini pastos, bet tikrai nesudėtinga pasigaminti ir patiems. Tam, kad pagamintumėte ½ puodelio Tahini, prireiks 1 puodelio sezamų sėklų ir 3-4 v.š. alyvuogių aliejaus. Sezamo sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje kelias minutes. Tik nepalikite be priežiūros, nes jos linkusios greitai sudegti ir gali tapti karčios. Palikite atvėsti. Kai pakepintos sezamo sėklos atvės, pilkite jas į maisto smulkintuvą ir plakite, kol gausis košelė. Tuomet papildomai įpilkite alyvuogių aliejaus ir plakite, kol gausite vientisą masę. Tahini laikykite sandariame inde šaldytuve.
AUTORIUS: Ramunė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital