Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas
Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas
Huevos Motuleños – meksikietiškas pusryčių patiekalas
Autorius apie receptą: Huevos Motuleños tai vienas iš tradicinių pusryčių patiekalų Meksikoje. Šį patiekalą dažniausiai sudaro keptos tortilijos, kepti kiaušiniai, pupelių užtepas, naminis Huevos Motuleños tai vienas iš tradicinių pusryčių patiekalų Meksikoje. Šį patiekalą dažniausiai sudaro keptos tortilijos, kepti kiaušiniai, pupelių užtepas, naminis pomidorų padažas, žirneliai, kumpis, platanai, avokadas ir šviežias sūris. Kitaip tariant, lėkštėje rasite visko, ko tik reikia pradėti produktyviai dienai. Žinoma, tokį patiekalą paruošti užtrunka pakankamai nemažai laiko, jeigu ruošiate viską vienu metu. Bet rezultatas to tikrai vertas! Kad patiekalą greičiau pasiruoštumėte, rekomenduoju pupų užtepėlę ir pomidorų padažą pasigaminti iš anksto. Tuomet beliks sukombinuoti visus ingredientus kartu. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai tortilijų
6 vienetai kiaušinių
150 gramų varškės sūrio (sūraus, sutrupinto)
100 gramų rūkyto kumpio (smulkinto)
1 vienetas avokadų
1 vienetas plantanai
12 šaukštų konservuotų žirnelių
Užtepimui:
250 gramų pupelių
250 mililitrų vandens (virinto)
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnų
3 žiupsneliai druskos
3 žiupsneliai juodųjų pipirų
Kepimui:
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
Padažui:
4 vienetai pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
1 vienetas kalendros
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Užtepui pupeles užpilame šaltu vandeniu, paliekame bent kelioms valandoms, kad išbrinktų. Kai pupelės išbrinks – suberiame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir verdame tol, kol pupelės pasidarys visiškai minkštos. Išvirus pupeles nukošiame.
2.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kepame, kol pasidaro švelnios auksinės spalvos. Apkepintą svogūną sumaišome su pupelėmis ir viską sutriname iki vientisos masės. Po to sutrintą masę dedame į keptuvę, supilame 60 ml alyvuogių aliejaus, 200 ml vandens. Ir maišydami troškiname ant vidutinės ugnies, kol gauname vientisą masę, reikia, kad vanduo nugaruotų ir liktų tik pupelių užtepas. Jei norite skystesnio užtepo – pilkite kiek daugiau vandens.
3.
Padažas – pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, paliekame 5 - 7 min. Tada išimame iš vandens, sudedame į kokteilinę kartu su nuluptu svogūnu ir česnako skiltelėmis. Viską sutriname iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitiname aliejų, supilame padažą, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį, įdedame kalendros šakelę ir kaitiname ant vidutinės ugnies ~10 - 15 min, vis pamaišant, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
4.
Plataną nulupame, supjaustome griežinėliais, kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol apskrunda iš abiejų pusių. Išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio.
5.
Mažoje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnos ugnies. Po vieną, trumpai kepame kiaušinius, kad trynys išliktų skystas. Pagardiname druska, pipirais, dedame į lėkštę ir atidedame į šoną.
6.
Kitoje keptuvėje įkaitiname 100 ml aliejaus ant aukštesnės nei vidutinė ugnies, dedame po vieną tortiliją, ją apskrudiname iš abiejų pusių (~1 - 2 min kiekvieną pusę), kol gražiai apskrunda, dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visas tortilijas.
7.
Į lėkštę dedame po 2 tortilijas, jas aptepame pupų užtepėle, ant kiekvienos tortilijos viršaus dedame po 1 kiaušinį. Aplink kiaušinius apipilame pasiruoštu padažu, apibarstome susmulkintu kumpiu, žirneliais, pridedame kelis avokado ir apkepto platano griežinėlius ir viską apibarstome sūriu. Taip paserviruojame 3 lėkštes. Skanaus!!!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital