Harissa grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir harissa jogurtu

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Harissa grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir harissa jogurtu
Harissa grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir harissa jogurtu
Harissa grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir harissa jogurtu
Harissa grill steiko juostelės su karamelizuotu ananasu, paprikomis ir harissa jogurtu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai jautienos kepsnio (nugarinės, naudojome „Feel the Beef” 60 dienų brandinimo)
2 vienetai paprikos (spalvotų)
1 vienetas ananasų (gerai prinokusio)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų (išspaustų sulčių)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal poreikį mėtų
Prieskonių mišiniui:
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis kalendros (smulkintos, džiovintos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Baltam padažui:
100 gramų graikiško jogurto
1 šaukštelis harissa pastos
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Indelyje paruošiame Harissa prieskonių mišinį: sumaišome maltą kuminą, kmynų sėklas, maltą rūkytą papriką, česnako granules, smulkintą džiovintą kalendrą, druską ir pipirus.
2.
Paruoštu Harissa prieskonių mišiniu įtriname jautienos nugarinės kepsnius.
3.
Ananasą supjaustome griežinėliais, nupjauname žievę ir išpjauname griežinėlių viduriukus.
4.
Ant abiejų ananaso riekelių pusių pašlakstome žaliosios citrinos sulčių ir pabarstome rudojo cukraus.
5.
Perpjauname paprikas pusiau, išimame sėklytes ir supjaustome juostelėmis.
6.
Paprikas dedame į gilesnį indą, pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
7.
Į iki 250 laipsnių įkaitintą grilį dedame jautienos kepsnius, ananaso griežinėlius, paprikos juosteles ir jį uždarome.
8.
Jautieną kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą – vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C.
9.
Paprikos juosteles kepame po keletą minučių iš abiejų pusių, o ananaso riekeles po 5 minutes iš abiejų pusių.
10.
Išėmę mėsą iš grilio leidžiame jai pastovėti 5–10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
11.
Gaminame Harissa jogurtą: indelyje sumaišome graikišką jogurtą, Harissa pastą ir maltą rūkytą papriką.
12.
Į lėkštes dėliojame keptas steiko juosteles, ananaso griežinėlius ir paprikas. Patiekiame su paruoštu Harissa jogurtu ir pabarstome šviežios mėtos lapeliais.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital