Gruziniški balandėliai vynuogių lapuose "Dolma"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Dolma balandėliai vynuogių lapuose
Autorius apie receptą: Kiekvienais metais, marinuodama agurkus, tam pačiam marinate užkonservuoju ir jaunų vynuogių lapų, kad ir žiemą galėtume mėgautis šiuo kvapniu ir skalsiu patiekalu Kiekvienais metais, marinuodama agurkus, tam pačiam marinate užkonservuoju ir jaunų vynuogių lapų, kad ir žiemą galėtume mėgautis šiuo kvapniu ir skalsiu patiekalu (redakcijos pastaba: arba galima vynuogių lapų pasiruošti natūraliai fermentuotų pagal šį receptą). Kadaise šį receptą iš Gruzijos parvežė mano a.a. dėdė, būtent šis gaminimo ir patiekimo būdas man yra priimtiniausias. Aprašysiu gaminimo eigą iš marinuotų lapų, jei gamintumėte iš šviežių, turėkim omeny, kad lapus pirmiausiai reikia gausiai nuplikyti verdančiu vandeniu. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
pagal poreikį vynuogių lapų (fermentuotų pagal šį receptą ar šviežių)
Įdarui:
500 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis prieskonių (gruziniškų chmeli-suneli ar pan.)
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
1 stiklinė kefyro
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiu įdarą: 500 gr jautienos faršo išminkau su 2 kiaušiniais, 1 a. š. gruziniškų žolių mišinio (chmeli-suneli ar pan.), 2 v. š. manų kruopų, 0,5 a. š. druskos.
2.
Iš įdaro formuoju pailgas dešreles, kurias susuku į vynuogės lapus taip, kad galai būtų užlenkti kaip vokeliai.
3.
Paruoštus balandėlius verdu apie 20 min. garpuodyje. Ankščiau, kai nebuvo garų puodų, virdavau juos koštuve, uždėtam ant tinkamo diametro puodo su verdančiu vandeniu ir pridengtus puodo dangčiu.
4.
Tiekiu karštus su užsigėrimu, vienai porcijai labai gerai išplaku 1 st. kefyro su 1 skiltele labai smulkiai kapoto česnako.
5.
Patarimas – manų kruopas galima keisti džiūvėsėliais arba kuskuso kruopom.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis