Griliažinis tortas

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Griliažinis tortas
Griliažinis tortas
Griliažinis tortas
Griliažinis tortas
Autorius apie receptą: Labai skanus ir saldus tortas. Puikiai tinka riešutų ir saldumynų mėgėjams. Labai skanus ir saldus tortas. Puikiai tinka riešutų ir saldumynų mėgėjams. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
60 gramų cukraus
40 gramų juodojo šokolado
Griliažui:
350 gramų cukraus
250 gramų žemės riešutų (be odelių, be druskos)
Kremui:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
Sulaistymui:
pagal skonį citrinų sulčių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi. Į išplaktą masę įmaišyti miltus. Gautą tešlą padaliname į tris dalis, vieną dalį sumaišome su ištirpintu šokoladu.
2.
Kiekvieną sluoksnį kepame atskirai įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
3.
Iškepusius biskvitus atvėsinti ant grotelių.
4.
Griliažui žemės riešutus pakepinti keptuvėje iki kol gražiai apskrus. Iškepus išimti iš keptuvės ir atvėsinti.
5.
Atvėsusius riešutus sukapoti peiliu. Galima susmulkinti smulkintuvu, bet ne per smulkiai.
6.
Į keptuvę suberti cukrų ir palikti jį tirpti. Tirpstant cukrui nuolat maišyti kol pasidarys vientisa ruda masė. Į cukraus masę suberti susmulkintus riešutus, gretai sumaišyti.
7.
Ant kepimo formos pakloti kepimo popierių ir iš keptuvės pilti griliažą. Palikti atvėsti. Atvėsusį griliažą sulaužyti ir susmulkinti. Tai galima padaryti sudėjus kelis gabaliukus į maišelį ir jį susmulkinti mėsos muštuku.
8.
Kremui grietinėlę išplakti ir įdėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išplakti iki purumo, sudėti kondensuotą pieną, išmaišyti. Po truputį į gautą masę sudėti išplaktą grietinėlę, išmaišyti.
9.
Tortui baltą biskvitą sulaistyti citrinų sultimis, jei norite, galima niekuo nelaistyti.
10.
Ant balto biskvito uždėti kremo, pabarstyti griliažu. Tuomet dėti rudą biskvitą, sutepti kremu, uždėti griliažo. Vėl dedame baltą biskvitą, sutepti kremu, dėti griliažo. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir gausiai apibarstyti griliažu. Gautą tortą dedame į šaldytuvą parai. Skanaus.
AUTORIUS: Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital