Griliažinis tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Griliažinis tortas
Autorius apie receptą: Primena vaikystės skonį, kai tortų pasirinkimas buvo itin mažas. Bet ir šiai diena išliko skaniausiu. Primena vaikystės skonį, kai tortų pasirinkimas buvo itin mažas. Bet ir šiai diena išliko skaniausiu. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
175 gramai kvietinių miltų
150 gramų cukraus
25 gramai kakavos
1 šaukštas džemo (šviesaus: rabarbarų, abrikosų)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
pagal poreikį vanilinio cukraus
Griliažui:
380 gramų cukraus
1 stiklinė riešutų (kepintų, be luobelių, susmulkintų)
Kremui:
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
pagal poreikį vanilinio cukraus
Sulaistymui:
pagal poreikį vandens
pagal poreikį romo aromato
pagal poreikį cukraus
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui persijoti miltus.
2.
Viena sijotų miltų dalis 100 g skirta bus šviesiam biskvitui.
3.
Kitą miltų dalį 75 g sumaišyti su kakava, cinamonu, muskatu.
4.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė patrigubės, taps tvirtesnė. Įmaišome šviesų džemą. Masę padalinti pusiau.
5.
Į vieną dalį atsargiai įmaišome miltus. Į kitą kiaušinio plakinio dalį įmaišome tamsaus biskvito miltų mišinį su kakava. Sudėti biskvito tešlas į skirtingas kepimo formas.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels apie 30 min.
7.
Iškeptus biskvitus atvėsinti. Geriau, jei jie pastovėtų bent 8 val. Kakavinį biskvitą perpjauti pusiau. Šviesaus biskvito nepjausčiau.
8.
Griliažui suberti cukrų į puodą. Kaitinti ant lėtos ugnies tol, kol jis ištirps ir pasidarys sodrios gintaro spalvos. Į ištirpusį cukrų suberti pakepintus riešutus ir greitai įmaišyti į cukraus masę. Patiesti griliažą ant kepimo popieriaus. Būtina viską daryti labai greitai, nes masė su riešutais žaibiškai stingsta bei atsargumo reikia, nes masė yra labai karšta.
9.
Atvėsus ir sustingus griliažui, jį susmulkinti.
10.
Kremui produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestą su vaniliniu cukrumi išplakti iki puraus baltumo. Įmaišyti po truputį kondensuota saldintą pieną. Dalį kremo, apie 150 g atidėti aptepimui.
11.
Sirupui sumaišau vandenį su cukrumi, romo aromatu, citrinos rūgštimi.
12.
Torto surinkimas. Biskvitus drėkinu sirupu. Ant kakavinio sudrėkinto biskvito tolygiai dėti kremo, šiek tiek smulkinto griliažo. Ant viršaus dėti baltą biskvitą ir kartoti kremo, bei griliažo sluoksnius ir uždėti likusį kakavinį biskvitą. Aptepti tortą atidėtu kremu ir apibarstyti likusiu griliažu.
13.
Tortą palaikyti šaldytuve per naktį, kad susistovėtų. Puošimas šį kartą labai vasariškas.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
Kepimo forma 20-23 cm skersmens.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital