Grikių miltų keksiukai su bananais ir pienišku šokoladu

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Grikių miltų keksiukai su bananais ir pienišku šokoladu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
140 gramų grikių miltų
140 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai jogurto
100 gramų rudojo cukraus
70 gramų sviesto (minkštas)
50 gramų pieniško šokolado
3 vienetai bananų
3 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
1 šaukštas avižinių dribsnių
1 šaukštelis tirpios kavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
Pabarstymui:
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto (minkštas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2.
Pasiruoškite 24 standartinio dydžio keksiukų formeles.
3.
Į dubenį suberkite rudąjį cukrų ir sudėkite minkštą sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę. Sudėkite iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
4.
Kitame dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
5.
Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite nedideliais gabalėliais susmulkintą pieninį šokoladą.
6.
Paruoštą masę sudėkite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio.
7.
Paruoškite trupinius: visus jiems skirtus produktus sudėkite į dubenėlį ir trinkite prištais tol, kol gausite trupinius. Apibarstykite trupiniais keksiukų paviršių.
8.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol iškils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
9.
Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių ir patiekite. Jei norite, galite patiekti su mėgstamu džemu.
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Gražina
2019-04-27 18:28
Rašo grikių miltai,o recepte atsiranda ir kvietiniai miltai? ATSAKYTI
Diana
2019-04-28 16:01
Šiame recepte naudojami abiejų rūšių miltai - grikių miltai suteikia keksiukams ypatingą skonį (todėl keksiukai ir vadinasi grikių miltų), o kvietiniai - purumą ir geresnį kilimą. Galima gaminti ir vien su grikių miltais, tiesio keksiukai bus drėgnesni ir ne tokie purūs. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital