Grikių miltų galetė su voveraitėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Grikių miltų galetė su voveraitėmis
Autorius apie receptą: Man fantastiškiausias vasaros derinys yra grikiai ir su svogūnais pakepintos voveraitės. Man fantastiškiausias vasaros derinys yra grikiai ir su svogūnais pakepintos voveraitės. Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
150 gramų grikių miltų
80 gramų sviesto (šalto)
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų voveraičių
1 vienetas svogūnų
50 gramų kietojo sūrio (+ šiek tiek apibarstymui)
40 gramų svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui voveraites gerai nuplauname ir išverdame pasūdytame vandenyje.
2.
Smulkiai supjaustome svogūną. Voveraitės jei didelės, supjaustome.
3.
Keptuvėje įkaitiname 1-2 šaukštus aliejaus ir apkepiname svogūną. Dedame voveraites ir kepame, pamaišant, dar 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais.
4.
Svogūnų laiškus supjaustome ir smulkiai sutarkuojame sūrį, atidedame.
5.
Tešlai supjaustome kubeliais šaltą sviestą.
6.
Į dubenį beriame miltus, smulkiai tarkuotą sūrį, druską, dedame supjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Įmušame kiaušinį ir užmaišome tešlą. Turi sušokti į rutuliuką. Jei nepavykstą, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.
7.
Tešlą plonai iškočiojame (apie 3 mm). Geriausia iš karto kočioti ant kepimo popieriaus lapo. Ant tešlos dedame svogūnų laiškus, nuo kraštų paliekant 5 cm. Beriame sūrį. Toliau dedame keptas voveraites, apibarstome sūriu. Kraštus užlenkiame.
8.
Galetę kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kepėja
2021-07-03 12:16
Voveraičių apvirti nereikia, niekada to nedarau. Užtenka pakepti keptuvėje. Šiuo atveju juolab nereikia virti, jei po kepimo keptuvėje galetė dar kepama ir orkaitėje. ATSAKYTI
Ema
2023-10-13 19:32
Jūs labai teisi... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital