Grikių miltų blynukai

AUTORIUS:
Roma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 76)
Grikių miltų blynukai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė grikių miltų
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
50 g mielių
1,5 šaukšto sviesto
2 kiaušiniai
druska
cukrus
aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant pusės stiklinės grikių miltų užpilti pusę stiklinės verdančio vandens ir gerai pertrinti. Į atvėsintą mišinį įberti 0,5 stiklinės kvietinių miltų, 0,5 stiklinės šilto pieno bei ištrintas su cukrumi mieles. Sumaišyti tešlą ir palikti šiltoje vietoje, kad šiek tiek pakiltų.
Sviestą ištrinti iki baltumo, įmušti du trynius, tada šiek tiek cukraus, ištrinti ir supilti į pakilusią tešlą, supilti likusį pieną ir suberti miltus. Šiek tiek pasūdyti, išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje.
Tešlai pakilus, supilti išplaktus baltymus, išmaišyti ir kepti blynus karštame aliejuje.
Juos iškepus 15 minučių įkišti į šiltą orkaitę, tuomet patiekti su rūgščia grietine, išmirkyta ir smulkiai supjaustyta silke bei sukapotu kietai virtu kiaušiniu.
AUTORIUS: Roma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rama
2011-03-03 08:11
Labai skanūs :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital