Grikių kepsneliai su daržovėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Grikių kepsneliai kotletai
Autorius apie receptą: Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų. (...daugiau) Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė grikių (sausų)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1/3 vieneto paprikos
3 šaukštai miltų (ar trupučio daugiau)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
šiek tiek sviesto (arba aliejaus kepimui)
Padažui:
3 šaukštai grietinės
3 šaukštai vandens
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar mėgstamų žalumynų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grikius išvirti 2 stiklinėse vandens arba užpilti 1.5 stiklinės vandens ir palikti išbrinkti 2 valandoms.
2.
Morką, svogūną, papriką susmulkinti peiliu ar sukapoti maisto smulkintuvu. Apkepinti su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol visa masė šiek tiek susileis.
3.
Jei grikiuose liko skysčio, jį nupilti. Grikius sumalti maisto kapokle, mėsmale ar tiesiog blenderiu.
4.
Į grikius dėti kepintas daržoves, prieskonius, gerai išmaišyti. Po šaukštą berti miltus, maišyti, vis pabandant, ar masė tampa pakankamai lipni bei, ar formuojame kepsneliai nebyra. Formuoti patogiausia šlapiomis rankomis.
5.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ar tirpintame svieste po 3 - 4 minutes iš vienos pusės.
6.
Padažui prikaistuvyje ištirpinti sviestą su vandeniu, dėti grietinę, prieskonius. Išmaišyti, kad neliktų grietinės gumuliukų ir užvirinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital