Grikių kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje (be glitimo)

AUTORIUS:
Marija Stasiunaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Grikių kepsneliai karšto oro gruzdintuvėje (be glitimo)
Autorius apie receptą: Labai paprastas receptas tinkantis vegetarams. Grikius palikau mirkyti vandenyje iš vakaro. Ryte nusprendžiau, kad košės nesinori tad padarysiu kotletukus. Labai paprastas receptas tinkantis vegetarams. Grikius palikau mirkyti vandenyje iš vakaro. Ryte nusprendžiau, kad košės nesinori tad padarysiu kotletukus. Marija Stasiunaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai kiaušinių
100 gramų grikių (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai kokosų miltų (arba kvietinių ar kitų, ar pagal poreikį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grikius suberti į dubenį, užpilti vandeniu ir palikti pernakt.
2.
Į dubenį su grikiais įmušti du kiaušinius. Išmaišyti.
3.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti daržoves ir apkepti, kol suminkštės, atvėsinti.
5.
Į dubenį su grikių mase sudėti paruoštas apkeptas daržoves, įmušti kiaušinius, berti kokosų miltus, druską, pipirus ir gerai išmaišyti. Masė turi būti tokia, kad nesunkiai formuotųsi kotletukai. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
6.
Rankomis formuoti kotletus.
7.
Kepti įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje apie 20 minučių.
Patarimai:
Jei glitimo vengiate dėl celiakijos, rinkdamiesi ingredientus atidžiai perskaitykite etiketes, ar jie neturi kryžminės taršos su kviečiais ar kitais glitimo turinčiais produktais. Pavyzdžiui, tokią dažnai turi avižiniai dribsniai, tad rinkitės ženklu "be gliuteno" ar "gluten free" pažymėtus avižinius dribsnius. Šokoladas irgi kartais turi kryžminę taršą, tad perskaitykite etiketę ir, esant reikalui, dairykitės specialiai pažymėto.
AUTORIUS: Marija Stasiunaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital