Grikių apkepas su sūriu ir morkomis

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Grikių apkepas su sūriu ir morkomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 g grikių kruopų
0,5 l daržovių sultinio
300 g morkų
200 ml grietinės
50 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 v. š. džiūvėsėlių
druska
malti juodieji pipirai
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min., atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos. Skanaus!
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Pelkių baidyklė
2020-06-04 16:22
Pigus, bet labai skanus patiekalas. Net vyras nevegetaras gyrė. ATSAKYTI
Vida
2017-06-18 20:57
Be galo skanus!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital