Grietininis pyragas su uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grietininis pyragas su uogomis
Autorius apie receptą: Tai labai vasariškas pyragas, kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti mėgstamiausias uogas arba rūgštesnius vaisius. Aš naudojau mėlynes, gervuoges ir braškes, bet Tai labai vasariškas pyragas, kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti mėgstamiausias uogas arba rūgštesnius vaisius. Aš naudojau mėlynes, gervuoges ir braškes, bet taip pat labai tiktų šilauogės, avietės, nedidelės slyvos, vyšnios ar netgi serbentai. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (+šiek tiek kepimo indui pabarstyti)
150 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų uogų (mėgstamų šviežių ar šaldytų, naudojau mėlynes, gervuoges ir braškes)
200 gramų grietinės
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą išlydome mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Paliekame truputį atvėsti.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
3.
Cukrų suberiame į sviestą ir plakame elektriniu plakikliu porą minučių. Įmušame kiaušinį, vėl išplakame. Į masę po truputį, plakdami elektriniu plakikliu, beriame miltus. Tešla turėtų būti minkštų trupinių konsistencijos.
4.
Įdarui grietinę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.
5.
Uogas perrenkame, nuplauname, nusausiname. Braškes perpjauname į kelias dalis.
6.
Apvalų, stiklinį kepimo indą lengvai patepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens indą, bet galite naudoti ir didesnį - pyragas bus šiek tiek plonesnis. Tešla išklojame kepimo indo dugną ir kraštus. Krašteliai turėtų būti gana stori.
7.
Ant tešlos supilame grietinės masę ir sudedame uogas.
8.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 min., kol pyrago kraštai gražiai paruduoja. Jei pyragas plonesnis, kepkite trumpiau. Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital