Grietininis desertas su maskarpone ir žele gabaliukais

AUTORIUS:
Dina Steponavičė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Grietininis desertas su maskarpone ir žele gabaliukais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų grietinės
200 gramų maskarponės sūrio
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
3 pakeliai želės (skirtingų skonių, po 77 gr)
8 šaukštai vandens (želatinai brinkinti)
3 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žėlė paruošti iš anksto, geriausia iš vakaro. Daryti pagal instrukciją, tik naudoti mažiau vandens, maždaug 300 mililitrų vietoj 500 mililitrų, taip žėlė bus tvirtesnė.
2.
Sustingusią žėlė supjaustyti gabaliukais.
3.
Maskarponę, kondensuotą pieną ir grietinę išplakti elektriniu plakikliu.
4.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu, palikti 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps (neužvirs!). Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
5.
Atvėsusią želatiną, pilant plona srovele, įplakti į maskarponės masę.
6.
Sudėti žėlė gabaliukus, atsargiai išmaišyti ir viską supilti į formą. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad pilnai sustingtų.
AUTORIUS: Dina Steponavičė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital