Grietininis "Caro" pyragas su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Grietininis caro obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Trupiniams:
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės cukraus
100 gramų sviesto
16 gramų vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
900 gramų obuolių (6-8 )
1.5 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės grietinės
60 gramų sviesto
2 šaukštai miltų (su kaupu)
16 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti, suberti miltus su kepimo milteliais, cukrų ir viską sutrinti tarp pirštų į "smėlį". Įdėti grietinės, trupinius išmaišyti su grietine, tešlą suspausti į vieną tešlos gabalą. Uždengti ir palikti pastovėti šaltai.
2.
Sviestą skirtą trupiniams supjaustyti, sudėti miltus su kepimo milteliais, cukrų, vanilinį cukrų ir vėl viską sutrinti tarp pirštų iki šlapio smėlio konsistencijos. Galima papildomai berti šiek tiek smulkintų riešutų. Padėti trupinius šaltai.
3.
Iš obuolių išimti sėklas ir supjaustyti gabaliukais. Dėti obuolius į švarią keptuvę, užpilti cukrumi, dėti sviestą ir kaitinti, vis pamaišant, kol gražiai paruduos, karamelizuosis.
4.
Į grietinę įmušti kiaušinius, išmaišyti, sudėti miltus, vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Papildomai galima berti smulkintų riešutų. Visą šią masę užpilti karštais karamelizuotais obuoliais ir išmaišyti.
5.
Iškočioti paruoštą tešlą ir dėti į kepimo formą (naudojau 25 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, apdengti ir formos kraštus. Supilti įdarą ir viršų apibarstyti trupiniais.
6.
Kepti iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Jei po 30 minučių viršus jau bus apkepęs, uždengti folija ir likusį laiką kepti uždengtą. Valgyti atšąlusį kitą dieną.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Milda
2020-03-22 12:07
Tik ka istraukiau is orkaites, reikes kaip nors iskenteti iki rytojaus, kol bus galima skanauti. Man asmeniskai trupiniu gavosi per daug, puses nepanaudojau. Aciu Jums uz recepta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital