Grietininiai sausainukai su obuolių džemu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 55
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grietininiai sausainiai su obuolių uogiene
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 55
760 gramų miltų
500 gramų obuolių džemo (naudojau naminį)
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek vandens
šiek tiek aliejaus
šiek tiek aguonų
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, įberti druskos, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą.
2.
Tešlą kočioti ant miltais pabarstyto stalviršio, stikline išspausti apskritimus. Į vidų dėti obuolių džemo, uždengti kitu apskritimu ir šakute užspausti kraštelius.
3.
Kiaušinį lengvai paplakti su šlakeliu vandens ir trupučiu aliejaus.
4.
Sausainius dėti ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, patepti kiaušinio, aliejaus ir vandens plakiniu ir apibarstyti aguonomis bei sezamo sėklomis.
5.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje, kol lengvai paruduos, apie 20 - 25 minutes. Iškepę sausainiai viršuje turi būti traškūs išorėje, o viduje minkšti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital