Grietinėlės keksas su kriaušėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Grietinėlės keksas su kriaušėmis
Autorius apie receptą: Labai skanus grietinėlės keksas su spanguolių įdaru ir kriaušėmis. Labai skanus grietinėlės keksas su spanguolių įdaru ir kriaušėmis. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
260 gramų cukraus pudros
200 gramų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
170 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto
70 gramų migdolų (smulkintų)
30 gramų migdolų miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
6 gramai kepimo miltelių
3 gramai druskos
Įdarui:
200 gramų spanguolių
60 gramų fruktozės
30 gramų sviesto
8 gramai kukurūzų krakmolo
3 gramai želatinos milteliai
Glajui:
270 gramų balto šokolado
120 gramų juodojo šokolado
50 gramų rapsų aliejaus (apytikriai, smulkintų)
70 gramų migdolų
Viršui:
4 vienetai kriaušių (virtų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą dėti sviestą ir užvirus kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, kol parus (užtruko 5 min). Po truputį supilti grietinėlę. Palikti pravėsti.
2.
Tuo metu į dubenį persijoti miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską, suberti migdolus. Išmaišyti.
3.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukraus pudrą ir vanilę, suplakti. Suberti miltų mišinį, lėtai plakti, suberti migdolus. Lėtai plakant po truputį supilti sviesto ir grietinėlės mišinį.
4.
Jei kekso forma metalinė - ją ištepti sviestu, o ant dugno įtiesti kepimo popierių. Supilti paruoštą tešlą.
5.
Keksą kepti įkaitintoje iki 160 °C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Kai tešla maksimaliai iškyla, tada šiek tiek sukrenta, parunda, pradeda atšokti nuo kraštų, tuomet jis jau iškepė. Sauso pagaliuko metodas netinka.
6.
Kai keksas iškeps, 5 minutes palikti formoje, atvėsinti ant grotelių. Keksą dėti į šaldymo kamerą ir pašaldyti 20 minučių, tuomet ištraukti, išpjauti viduriuką.
7.
Įdarui į puodą sudėti spanguoles, suberti fruktozę ir virti 5 minutes. Tuomet sumalti ir perkošti per sietelį.
8.
Š puodą suberti želatinos miltelius, sudėti spanguolių tyrę, suberti krakmolą ir išmaišyti, kaitinti 2 minutes nuolat maišant iki kol patirštės. Palaukti, kol šiek tiek atvės, tuomet įdėti sviestą ir išmaišyti. Į kekso išpjautą dalį sudėti kremą, šiek tiek uždėti ir ant viršaus.
9.
Paruoštą keksą dėti į šaldymo kamerą ir pašaldyti apie valandą.
10.
Glajui į puodą dėti baltą ir juodą šokoladą, pilti rapsų aliejaus, suberti migdolus ir viską pakaitinti iki kol ištirps. Tuomet aptepti keksą ir sudėti kriaušes.
Patarimai:
Galima kepti ir kaip mažus keksiukus. Tuomet supylus tešlą į keksiukų formeles kepti 20 minučių. Ant viršaus uždėti spanguolių masės, padėti valandai į šaldymo kamerą ir aptepti glajumi.
Kriaušes pirmiausia reikėtų išvirti, tam reikės: 50 gramų cukraus, 300 gramų vandens, 1 citrinos, jei mėgstate - cinamono lazdelės, gvazdikėlių, imbiero gabaliuko. Į puodą supilti vandenį, suberti cukrų, sudėti citrinos griežinėlius ir užvirti. Jei gardinote cinamono lazdele ir kitais priedais, tuomet pavirti dar 5 minutes. Kriaušes nulupti, išskobti, sudėti į puodą (kriaušės turi būti pilnai apsemtos, jei taip nėra, atitinkamai didinkite kiekius) ir užvirti. Nukelti nuo kaitros ir palikti bent 4 valandoms, o geriausia visai nakčiai. Tuomet išimti, nusausinti ir atšaldyti. Į puodą dėti 200 gramų šokolado, pilti 50 g grietinėlės ir kaitinti garų vonelėje nuolat maišant. Šokolade pamirkyti kriaušes ir tuomet dėti į šaldytuvą iki kol sustings.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital