Greiti vaflių pyragėliai su mėsa ala "čeburekai" sausoje keptuvėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Vaflių čeburekai sausoje keptuvėje
Vaflių čeburekai sausoje keptuvėje
Vaflių čeburekai sausoje keptuvėje
Vaflių čeburekai sausoje keptuvėje
Autorius apie receptą: Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad “gardūs tavo čeburekai“. Tačiau… Esu dalyvavusi ne vienoje diskusijoje apie patiekalus ir jų autentiką, ir pavadinimus Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad “gardūs tavo čeburekai“. Tačiau… Esu dalyvavusi ne vienoje diskusijoje apie patiekalus ir jų autentiką, ir pavadinimus ypač. Juk ir kibinai yra tešlos ir mėsos patiekalas, ir čeburekai, ir beliašai etc. Ir kiekvienas iš jų turi savo istoriją, receptūrą, paruošimo būdą, skonį. Todėl leidau sau šiuos gardumynus pavadinti čeburekais skliausteliuose, ir tik tam, kad būtų aišku ką primena šių pyragėlių skonis. Mano receptas kitoks dėl kelių priežasčių – vaflių lakštų ir kepimo sausoje keptuvėje – jie nebus iš riebalų plaukę ar tepantys rankas ar neduokdie drabužius. Vaflių lakštus galima naudoti bet kokius – stačiakampius, mažuosius apvalius (juos matote nuotraukose), tačiau naudojant plonuosius apvalius, naudoju dvigubus, vienas lakštas tiesiog ištirpsta tešloje ir nesuteikia ypatingo skonio. Naudojant kvadratinius lakštus, pyragėlius pjaustau kvadratais, apvaliuosius pusmėnuliais, tačiau labiausiai mėgstu nedidukus apvalius, iš jų gaunu nedidelius, patogius valgyti, sultiniu nesitaškančius pyragėlius. O faršas – irgi skonio reikalas, svarbiausias ingredientas, padarantis sultinį yra kitas. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
24 vienetai apvalių vaflių
700 gramų maltos kalakutienos (ar kitokios maltos mėsos)
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų kmynų
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis džiovintų krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu įdarą – faršą pagardinu prieskoniais, puse šaukštelio druskos, įmušu kiaušinį, dedu kambario temperatūros sviestą ir kruopščiai išminkau. Sviestas ir yra tas slaptasis ingedientas, iš faršo pagaminantis sultinį.
2.
12 vaflių sudedu ant darbastalio ir tolygiai paskirstau visą įdarą ant jų, galiausiai užvožiu likusiais 12 vaflių. Gaminant iš stačiakampių lakštų viskas dar paprasčiau – tiesiog sukrečiu įdarą ant lakšto, išlyginu silikonine mentele, uždedu kitą lakštą ir supjaustau nedideliais kvadratais.
3.
Pasiruošiu tešlą – išplaku tris kiaušinius su aliejumi, kefyru ir likusia druska. Po truputį beriu miltus ir maišau, tešla turi gautis tiršta, panaši į amerikietiškų ar mielinių blynų tešlą. Todėl jei pritrūksta tirštumo, dedu dar truputį miltų.
4.
Įkaitinu keptuvę, imu paruoštą pyragėlį, nardinu jį į tešlą, gerokai pamurkdau, kad tešla pakliūtų į kiekvieną tarpelį ir dedu kepti. Kiekvieną pusę kepu apie 4-5 minutes, nelygu kaitrai, reikia žiūrėti ar dugnas pakankamai paskrudęs. Jokių riebalų keptuvėje tikrai nereikia, aliejus tešloje sutepa kepimo paviršių tiek, kiek reikia.
5.
Valgome karštus, todėl kepu tik prieš pat valgant. Tačiau, jei gaminu pyragėlius iškylai ar kelionei, į faršą nededu sviesto, visa kita darydama taip pat.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Rita
2019-05-16 09:16
O jei sūrio truputi į mėsyte itarkuot? Nemanau, kad būtų blogiau ATSAKYTI
Diana
2019-05-16 15:28
Tikrai galima, sūris mėsos įdaro niekada nepagadina, dažnai jo dedu į čeburekus :) ATSAKYTI
Vida
2019-01-18 11:28
Skanu,esu gaminus daug kartų,tinka morkų salotos prie karštų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital