Greiti tinginių koldūnai su mėsa ir padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Greiti tinginių koldūnai su mėsa ir padažu
Greiti tinginių koldūnai su mėsa ir padažu
Greiti tinginių koldūnai su mėsa ir padažu
Autorius apie receptą: Šiandien karaliauju virtuvėje. Tai man pati geriausia vieta, kur leidžiu sau atsipalaiduot, improvizuot... ir tai tiesa, nors daugeliui gal tai kančia. Šiandien ne tik pagaminau Šiandien karaliauju virtuvėje. Tai man pati geriausia vieta, kur leidžiu sau atsipalaiduot, improvizuot... ir tai tiesa, nors daugeliui gal tai kančia. Šiandien ne tik pagaminau tinginių koldūnų pietums, bet paruošiau ir tradicinių koldūnų, kuriuos užsišaldžiau, esu minėjusi, kad mėgstu turėti "paruoštukų" šaldiklyje. Ir tai dar ne viskas...dar ir priraičiau kibinų. O dabar apie tinginių koldūnus. Esu juos gaminusi, bet labai senai, tai meniu paįvairinimui juos šiandien ir pagaminau. Pagal jūsų apklausą ir man siunčiamas žinutes supratau, kad receptu privalau dalintis su jumis kuo greičiau. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų vandens (karšto)
4 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų maltos vištienos
200 gramų maltos jautienos
1 vienetas svogūnų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskoninių žolelių
Padažui:
300 mililitrų vandens (arba sultinio, apytikriai)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai pomidorų padažo
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas grietinės
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, supilti vandenį, aliejų, įberti druskos ir išminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų.
2.
Įdarui į dubenį sudėti maltą vištieną ir maltą jautieną, įberti druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir įtarkuoti svogūną. Išmaišyti.
3.
Tešlą iškočioti į didelį ovalo formos lakštą, ant viršaus sudėti įdarą ir paskirstyti per visą plotį. Susukti lakštą į vyniotinį ir supjaustyti 3 cm pločio griežinėliais.
4.
Padažui į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti.
5.
Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į keptuvę. Apkepti kelias minutes iki kol apkeps ir suminkštės.
6.
Į kepimo indą sudėti apkeptas morkas ir svogūną, sudėti paruoštus koldūnus.
7.
Į dubenį sudėti pomidorų padažą, grietinę, įpilti vandens, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti. Supilti į kepimo indą su koldūnais. Uždengti folija ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Patarimai:
Galima ruošti ir su kita mėgstama mėsa.
Po 30 minučių kepimo, galima pabarstyti tarkuoto sūrio ir dar pakepti apie 10 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital