Greiti šokoladiniai saldainiai be cukraus

AUTORIUS:
Ugnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šokoladiniai saldainiai be cukraus
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiami ir skanūs šokoladiniai saldainiai be pridėtinio cukraus. Galima ruošti bet kokios formos silikoninėse formelėse. O jeigu neturite formelių, tiesiog Labai greitai paruošiami ir skanūs šokoladiniai saldainiai be pridėtinio cukraus. Galima ruošti bet kokios formos silikoninėse formelėse. O jeigu neturite formelių, tiesiog masę supilkite į nedidelį kepimo popieriumi išklotą indelį ir sustingusią supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. (...daugiau) Ugnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų kokosų aliejaus (arba ghi sviesto, arba paprasto sviesto)
50 gramų kakavos (tamsios, kokybiškos)
2 šaukštai medaus (arba klevų sirupo)
1 saujelė riešutų (galima ir nedėti)
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kokosų aliejų ir kakavą sudėkite į nedidelį prikaistuvį ir maišant (patogiausia maišyti šluotele) ištirpinkite virš nedidelės ugnies. Smarkiai kaitinti nereikia, tik truputį pašildyti, jog viskas susijungtų į vieną masę ir neliktų kakavos gumuliukų. Supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite medų ir viską gerai išmaišykite, jog medus ištirptų. Medaus kiekį galite koreguoti savo nuožiūra - iš pradžių įdėkite mažiau, paragaukite, jeigu trūksta saldumo, įdėkite dar šiek tiek.
2.
Kakavinę masę supilstykite į silikonines saldainių formeles, pripildydami jas iki pusės. Į kiekvieną formelę dėkite po riešutą, o tada užpilkite kakavinės masės pripildydami formeles iki viršaus.
3.
Dėkite į šaldiklį, jog sustingtų. Man paprastai sustingsta per pusvalandį ar net greičiau.
4.
Sustingusius saldainiukus išimkite iš formelių ir perdėkite į sandarią dėžutę. Kol nevalgote, saldainukus geriausia laikyti šaldytuve arba šaldiklyje, nes kambario temperatūroje kokosų aliejus ima tirpti. Aš paprastai juos laikau šaldiklyje, nes ten jie puikiai laikosi beveik neribotą laiką (nors yra per skanūs, jog užsibūtų), o į ledą tikrai nesušąla ir būna puikus gardumynas, kai prie kavos užsinoriu kažko gardaus, bet sveiko.
5.
Beje, vietoje kokoso aliejaus galima naudoti ir lydytą sviestą (vadinamąjį ghi) ar net paprastą sviestą - su juo pagaminti saldainukai bus kiek kitokio skonio, bet irgi puikūs bei šiek tiek atsparesni temperatūrai :)
AUTORIUS: Ugnė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Jolanta
2018-09-17 13:15
Gavosi tikrai labai skanūs. Visiems, kas ragavo, patiko :) ATSAKYTI
Kakava
2018-03-09 22:03
Geriausia kakava buna "aliejai" parduotuveje, 20% arba 22% tamsios beveik juodos spalvos :) bet teiraukites del to, nes lb greitai isperka, kad neisigytumete sviesesnes :) nes kakavos ten ne viena rusis. ATSAKYTI
Asta
2018-03-06 18:55
Kur rasti tamsios kokybiškos kakavos? ATSAKYTI
Ugnė
2018-03-06 19:02
Būna prekybos cenruose, tiesiog žiūrėkite, kad kakavos riebumas būtų ne mažiau 20 proc., tokia ir bus tamsi. Aš paprastai naudoju Beatos kakavą kepiniams, ji labai gero ir sodraus skonio, o jos būna daugumoje didesnių parduotuvių. ATSAKYTI
Olivija
2018-03-03 16:33
Išbandyti ir tikrai labai skanūs, net sūneliui patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital