Autorius apie receptą:
Minkštučiai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Į tešlą galima įmaišyti atitirpintų uogų, džiovintų slyvų gabaliukų ar riešutų.
Minkštučiai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Į tešlą galima įmaišyti atitirpintų uogų, džiovintų slyvų gabaliukų ar riešutų.
Jurgita
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
juodojo šokolado
80 gramų
sviesto
70 gramų
cukraus
60 gramų
miltų
0.5 šaukštelio
kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti kartu su sviestu. Tirpinti patogiausia garų vonelėje ar mikrobangėje. Palikti truputį atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Plakti apie 5 minutes. Įplakti šokoladą. Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius ir kruopščiai išmaišyti.
3.
Tešlą supilti į keksiukų formeles, užpildant 2/3 formelių tūrio, nes keksiukai kepdami dar kils.
4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Keksiukai viduje išlikt drėgni.
Čia Aušrinė. Ta pati. Taip ir nepakomentavau bet keksiukai gavosi tikrai labai skanūs!!! Geras patarimas R be t reik žiūrėt kad neprisviltų!
ATSAKYTI
Austytė
2021-07-12 13:00
Sveiki. Aš jau ruošiuosi kepti šiuos keksiuku todėl
norėčiau paklausti ar galima vietoj šokolado dėti kakava? Man atsakymo reikia labai greitai.
Ačiū
ATSAKYTI
Greta
2021-07-13 09:19
Su kakava visai kitokia konsistencija tešlos bus, todėl, deja, nepavyks tiksliai tokie keksiukai. Jeigu norite čia pakeisti šokoladą kakava, tai kakavos miltelių reikėtų žymiai mažiau nei 200 gramų ir skystų ingredientų reikėtų daugiau, reikia pagal tešlos konsistenciją žiūrėt :)
ATSAKYTI
Aušrinė
2020-12-27 14:19
Sveiki. Aš Aušrinė. Man 11 metų. Šiuos keksiukus pasidariau pati be suaugusiojo pagalbos. Pasidariau tešla ir kaista orkaitė. Bet šiek tiel apie tešlos ruošima: išlydžiau šokolada su sviestu paprasčiau negu paprastai: į didelį indą supyliau verdančio vandens ir bliūdelyje sudėta šokolada su sviestu pamerkiau į įkaitinto vandens bliūdą. Jis po biškį ištirpo bet teko vis pakeisti vandenį bes jis vis vėsta! Toliau viska atlikau pagal instrukcija ir vėliau pakomentuosiu kai bus viskas pabaigta. Ir beto, šiuos keksiukus kepu penkių asmenų šeimai! Įdomu kaip jie reaguos?! Ir beto komentaruose labai gražūs klaustukai.! :) Pateiksiu juos ant stalo šiandien su ferero rocher, pyragu ir varškės apkepu.
ATSAKYTI
R
2021-05-21 23:31
kad vandens nuolat nereiktu keist,reikia det ant dujines virs mazo kiekio verdancio vandens dubeneli,kad neikristu i puoda.ir maisyt,bus zymiai greiciau.
ATSAKYTI