Greiti sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške ir rūkyta lašiša

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Porcijų skaičius: 12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lašiša ir varške
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanūs ir itin paprastai padaromi pyragėliai. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba Be galo skanūs ir itin paprastai padaromi pyragėliai. Tinka ir kaip karštas užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Beje, į varškę dar tinka įmaišyti šviežių arba šaldytų špinatų, svogūnų laiškų ar kitų žalumynų, jeigu mėgstate. Vietoje dalies varškės arba vietoje visos varškės galite naudoti rikotos sūrį, tik tada papildomai jogurto nebedėkite, nes rikota turi pakankamai drėgmės savaime. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
400 gramų varškės 9%
150 gramų rūkytos lašišos filė (arba sūdytos)
2 šaukštai graikiško jogurto (arba grietinės, majonezo)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek krapų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Įdarui dubenyje sumaišau varškę, smulkiais gabalėliais supjaustytą lašišos file, jogurtą (vietoje jo tinka naudoti ir grietinę arba majonezą), įspaudžiu česnaką. Viską gerai išmaišau. Pagal skonį pagardinu druska, pipirais ir šviežiais arba džiovintais krapais.
2.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinu (bet taip ne per smarkiai, tik kad galėčiau kočioti) ir jos lapelius perpjaunu pusiau, kad gautųsi kvadratukai. Tuos kvadratukus truputį pakočioju, kad būtų šiek tiek didesni, nes tada tilps daugiau įdaro.
3.
Ant kvadratuko vidurio dosniai dedu įdaro ir užlenkiu vieną kvadrato kraštą ant kito, jog gautųsi trikampiukai. Pyragėlių kraštus užspaudau pirmiausia pirštais, o tada dar užtvirtinu užspaudydama šakute. Paruoštus pyragėlius dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jų viršų aptepu lengvai paplaktu kiaušiniu.
4.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, iki pyragėliai gražiai išsipučia ir pagelsta.
AUTORIUS: Laura
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2024-03-26 17:18
Nezinau, man ar tai varske, ar kas paleido vandeni, tesla apacioj permirkusi, slapia, nusivyliau. Nezinau ka ne taip padariau, kaip ir vadovavaus receptu. ATSAKYTI
Dainora
2017-11-12 16:45
Labai skanūs pyragėliai, tik aš dar įpjaustau svogūnų laiškų, kai turiu, jie čia gerai tinka. Pabandykite dar vietoje jogurto įdėti kreminio sūrelio, irgi labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital