Greitas žemės riešutų sviesto pyragas su trupininiu viršumi

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greitas žemės riešutų sviesto pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitas žemės riešutų sviesto pyragas
Greitas žemės riešutų sviesto pyragas
Greitas žemės riešutų sviesto pyragas
Autorius apie receptą: Jei mėgstate keksus ar keksiukus, šis pyragas tikrai maloniai nustebins ir patiks! Iškepa labai skanus ir tiesiog tirpstantis burnoje, o prie arbatos ar kavos puodelio tinka tiesiog Jei mėgstate keksus ar keksiukus, šis pyragas tikrai maloniai nustebins ir patiks! Iškepa labai skanus ir tiesiog tirpstantis burnoje, o prie arbatos ar kavos puodelio tinka tiesiog tobulai, mėgausitės kiekvienu jo kąsneliu. Beje, iškeptą pyragą labai tinka apšlakstyti tirpintu pienišku ar juodu šokoladu - toks nerealus Snickers šokoladuką primenantis derinys! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
310 gramų kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
180 gramų pasukų (arba kefyro ar natūralaus jogurto)
180 gramų žemės riešutų sviesto (naudojau natūralų)
60 gramų graikiško jogurto (arba paprasto jogurto)
170 gramų sviesto (šalto)
100 gramų cukraus
100 gramų rudojo cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
30 gramų pieniško šokolado (arba juodo, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimo režimas: viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Į dubenį dėti žemės riešutų sviestą. Maišant pamažu supilti pasukas. Sudėti graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą, išmaišyti iki vientisos masės, atidėti.
3.
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, paprastą cukrų ir 50 g rudojo cukraus. Išmaišyti. Dėti nedideliais kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir išmaišyti, kad sviestas pasidengtų miltais. Tada trinant masę tarp pirštų sutrinti iki birių trupinių.
4.
Atsidėti 1 puodelį (apie 200 gramų) paruoštų trupinių.
5.
Į likusius trupinius suberti likusį rudąjį cukrų (50 gramų). Tada į šią masę dėti žemės riešutų sviesto ir pasukų tešlą, įmušti kiaušinį ir sumaišyti iki vientisos masės.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20x20 cm formą).
7.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti. Ant viršaus užberti paruoštą trupinių masę, kurią atsidėjote anksčiau.
8.
Pyragą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje 50–55 minutes. Ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku.
9.
Patiekiant pyragą galima apšlakstyti tirpintu pienišku ar juodu šokoladu.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital