Greitas varškės tortas su uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Greitas varškės tortas su uogomis
Greitas varškės tortas su uogomis
Greitas varškės tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Ir visai neplanavau gaminti kokių desertų, juolab tortų, bet atėjusi kaimynė paprašė, kad jos vaikučiams pagaminčiau kokį desertuką. Argi gali atsakyti kaimynei? Žinoma, Ir visai neplanavau gaminti kokių desertų, juolab tortų, bet atėjusi kaimynė paprašė, kad jos vaikučiams pagaminčiau kokį desertuką. Argi gali atsakyti kaimynei? Žinoma, kad ne, todėl "ant smūgio" pagalvojau, kad vaikučiams turėtų patikti vasariškai gaivus tortukas su uogomis. Ir visai neapsirinkau, nes tortukas visiems labai (ir man, nes teko ragauti) patiko. O pagaminau tortuką išties labai greitai ir čia vėl puikiai tinka posakis "taukšt ir tortas". Reikalingas receptukas? Jaučiu, kad taip, tad skubu juo pasidalinti. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų biskvitinių pirštelių ("Damų piršteliai" tipo)
1 šlakelis pieno (arba kavos ar sulčių)
Kremui:
180 gramų varškės 9%
5 šaukštai vandens (+ 500 ml karšto vandens paruošti želė)
4 šaukštai grietinės
1 šaukštas želatinos (su kaupu)
pagal skonį cukraus pudros
Viršui:
1 sauja trešnių (be kauliukų)
150 gramų vyšnių želė (apytikriai, 2 pakelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenėlį įpilti pieno ir trumpai pamirkyti kiekvieno sausainio vieną pusę. Į tortinės, su nusegamais šonais, dugną sudėti sausainius.
2.
Į dubenėlį suberti želatiną, užpilti vandeniu ir brinkinti 10 - 15 minučių. Kai išbrinks, želatiną pakaitinti iki kol ištirps.
3.
Į dubenį sudėti varškę, grietinę, suberti cukraus pudrą ir išplakti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, tuomet supilti želatiną ir viską gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą varškės masę supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir pastatyti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Po 15 - 20 minučių sudėti trešnes šiek tiek jas įspaudžiant.
5.
Į du dubenius suberti želė miltelius, užpilti verdančiu vandeniu (1 želė pakeliui reikia 250 ml vandens). Atvėsinti.
6.
Ant paruošto torto užpilti želė tiek, kad vos apsemtų trešnes, dėti į šaldytuvą valandai, kad sutvirtėtų.
7.
Galiausiai supilti likusią želę ir padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.
Patarimai:
Naudota 20 cm skersmens torto forma.
Galima ruošti su vienu pakeliu želė ir daryti plonesnį viršutinį sluoksnį.
Jei norisi, galima ruošti ir su braškėmis, avietėmis, vyšniomis ar kitomis uogomis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital