Greitas vaflių tortas su karamelizuoto kondensuoto pieno kremu

AUTORIUS:
Jolita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Karamelinis vaflių tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Greitai paruošiamas tortukas vos iš kelių ingredientų. Jis nukelia į vaikystę, o kiekvienas kąsnelis prie kavos ar arbatos puodelio labai gardus. Tikra tobulybė paprastume. Greitai paruošiamas tortukas vos iš kelių ingredientų. Jis nukelia į vaikystę, o kiekvienas kąsnelis prie kavos ar arbatos puodelio labai gardus. Tikra tobulybė paprastume. Jolita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
90 gramų vaflių lakštų (naudojau apvalius)
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
150 gramų sviesto (minkšto)
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti sviestą ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu iki kol taps purus. Tai gali užtrukti 2 - 3 minutes plakant minimaliu greičiu.
2.
Į dubenį su sviestu dėti po 1 šaukštą karamelizuoto kondensuoto pieno ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Taip sudėti visą karamelizuotą kondensuotą pieną ir po kiekvieno šaukšto išplakti. Po kelių minučių plakimo masė turėtų tapti vientisa ir puri.
3.
Imti vieną vaflį, dėti porą šaukštų paruošto kremo, paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti antrą vaflį, jį atsargiai spustelėti pirštais, kad priliptų prie kremo ir neslystų. Tuomet vėl dėti kremo ir paskirstyti per visą plotį, vėl prispausti. Taip sluoksniuoti iki kol nebeliks ingredientų, paskutinis sluoksnis turi būti vaflio.
4.
Paruoštą tortą galima paslėgti sunkesne pjaustymo lentele, kitu sunkesniu indu, tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti pastovėti bent 3 valandas.
5.
Galjui į prikaistuvį dėti sviestą, šokoladą, ištirpinti ir užtepti ant paruošto torto.
Patarimai:
Forma. Jei turite, galima tortą formuoti torto formoje su nusegamais kraštais.
AUTORIUS: Jolita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital