Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
Greitas tortas "Medutis" su grietininiu kremu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
140 gramų miltų
80 gramų cukraus
3 šaukštai skysto medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų grietinės (riebios, bent 40%)
70 gramų cukraus pudros
70 gramų riešutų (naudojau migdolus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi išmaišome iki purios masės, įpilame medų. Viską gerai išplakame, aš naudojau elektrinį plakiklį.
2.
Suberiame persijotus miltus, kepimo miltelius ir dar kartą viską išplakame, tik mažesniu greičiu.
3.
35x30 centimetrų formą išklojame popieriaus supilame tešlą ir kepame 10 - 15 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku, jei įkišus ir ištraukus jis bus sausas, biskvitas iškepęs.
4.
Paliekame biskvitą atvėsti, apipjaustome kraštus, juos paliekame apibarstymui. Palikti atvėsti. Biskvitą atsargiai supjaustome į 4 dalis.
5.
Paruošiame kremą: grietinę sumaišome su cukraus pudra. Riešutus pasmulkiname ir pakepiname, biskvito kraštus sutrupiname ir sumaišome su riešutais.
6.
Dedame lakštą į lėkštę arba tortinę, pertepame grietinės kremu, uždedame kitą lakštą ir taip, kol pastatome visą tortą. Viršų ir kraštus irgi aptepame kremu, tada visą tortą apibrastome trupiniais ir riešutais. Paliekame šaldytuve 2-3 valandoms.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Rasa
2020-04-13 13:08
Man labai maži lakštai gavosi,kažką be taip padariau :) ATSAKYTI
Alida
2020-03-07 13:46
Bet nesuprantu neteikia net sviesto dėti ATSAKYTI
Lina
2020-03-09 09:15
Na taip, receptas be sviesto :) O kas čia nesuprantamo? :) ATSAKYTI
Inga
2020-02-28 23:08
Labai geras receptas, visiems patiko, greitai pagaminamas. Kepsiu dar ir dar. Cukraus į tešlą nedėjau užteko medaus saldumo:) ATSAKYTI
Alida
2020-03-07 13:48
Bet sviesto cia nereikia net keista ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital