Greitas tinginių Napoleonas stiklinėse

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Greitas tinginių Napoleonas stiklinėse
Greitas tinginių Napoleonas stiklinėse
Greitas tinginių Napoleonas stiklinėse
Greitas tinginių Napoleonas stiklinėse
Autorius apie receptą: Šį vadinamą tinginių tortą „Napoleonas“ galima paruošti stiklinėse ir nereikės jo tada pjaustyti. Kiek išeis priklauso nuo stiklinės dydžio. Aš sudėjau į ledaines ir Šį vadinamą tinginių tortą „Napoleonas“ galima paruošti stiklinėse ir nereikės jo tada pjaustyti. Kiek išeis priklauso nuo stiklinės dydžio. Aš sudėjau į ledaines ir man išėjo 4 vienetai. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų pieno
250 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vienetai kiaušinių
80 gramų saldiklio (arba pagal skonį, naudojau ksilitolį, bet tinka ir tiesiog cukrus)
25 gramai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
pagal poreikį uogų (braškių, aviečių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite juostelėmis.
2.
Kepimo formą išteiskite kepimo popieriumi, perkelkite juosteles.
3.
Kepkite įkaitintoje iki 180°C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių iki kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
4.
Kremui į puodą supilkite pieną, suberkite saldiklį ir vanilinį cukrų. Užvirkite ir nukelkite nuo kaitros.
5.
Į kitą dubenėlį įmuškite kiaušinius ir išplakite, suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
6.
Karštą pieną dalimis supilkite į dubenį su kiaušinių mišiniu nuolatos maišant, geriausia plakti konditerine šluotele. Paruoštą masę supilkite atgal į puodą, pastatykite ant vidutinės kaitros ir kaitinkite nuolatos maišydami, kol kremas pradės tirštėti. Kremo užvirti nereikia.
7.
Paruoštą kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
8.
Atvėsusias juosteles sutrupinkite į mažus gabalėlius.
9.
Į stiklines (naudojau 4 stiklines) išdėliokite sluoksniuotos tešlos trupinius, tuomet dėkite kremo, sudėkite avietes ir pjaustytas smulkiai braškes. Po to vėl berkite trupinių, dėkite kremo, uogų ir ant viršaus užberkite tešlos trupinių. Papuoškite uogomis.
10.
Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad sluoksniai labiau susigulėtų. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Gaila
2022-05-27 20:54
Ksilitolis - kas cia per saldiklis? ATSAKYTI
Renata
2022-05-30 09:56
Ksilitolis, taip ir vadinasi, parduotuvėse būna ;) Jis yra vizualiai labai panašus į cukrų, bet turi daug mažesnį poveikį gliukozės kiekiui kraujyje (tad ir sveikatai). Bet vietoje jo galima ir bet kokį kitokį saldiklį, kad ir tiesiog cukrų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital