Greitas šokoladinis karamelinis tortas - be orkaitės

AUTORIUS:
Audronė Little Tasty Sins
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Greitas šokoladinis karamelinis tortas - be orkaitės
Greitas šokoladinis karamelinis tortas - be orkaitės
Greitas šokoladinis karamelinis tortas - be orkaitės
Autorius apie receptą: Greitai pagaminamas tortas, kuris tikrai taps stalo pažiba, juk šokoladas ir karamelė - neišskiriama tobula pora. Orkaitės šiam desertui nereikės, tad ir tortas bus taupesnis. Greitai pagaminamas tortas, kuris tikrai taps stalo pažiba, juk šokoladas ir karamelė - neišskiriama tobula pora. Orkaitės šiam desertui nereikės, tad ir tortas bus taupesnis. Jei nenorite kepti trupinių, galite naudoti pirktinius šokoladinius sausainius, tiesiog sutrupinkite juos maisto smulkintuvu ar maišelyje kočėlu. Jei pridėsite šiek tiek sūdytų žemės riešutų, drąsiai galite jį vadinti snikersu. Tortą dariau mažoje 15 cm skersmens formoje. Jei naudosite standartinę 24 cm torto formą, ingredientų kiekius dvigubinkite. Graikišką jogurtą naudojau tirštą, pilno riebumo (10 %). (...daugiau) Audronė Little Tasty Sins
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
240 gramų miltų
150 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
20 gramų kakavos
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų graikiško jogurto (naudojau tirštą, 10 % riebumo)
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
30 gramų šokolado
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite šokoladinius trupinius. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, cukrų ir druską.
2.
Į miltų mišinį stambia tarka įtarkuokite šaltą sviestą, jį nuolat padažydami į miltus.
3.
Pirštais įtrinkite sviestą į miltų mišinį, kol gausite trupinius.
4.
Ant vidutinės kaitros viryklės įkaitinkite keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Į keptuvę berkite dalį trupinių ir nuolat maišydami mentele kepkite. Kadangi trupiniai tamsiai rudos spalvos, atidžiai sekite, kad neprisviltų. Priklausomai nuo keptuvės dydžio visus trupinius iškepsite per du ar tris kartus.
5.
Kol trupiniai vėsta, pagaminkite kremą. Vidutinio dydžio dubenyje mikseriu suplakite maskarponės sūrį, graikišką jogurtą, karamelizuotą kondensuotą pieną ir druską, kol gausite vientisą masę.
6.
Torto surinkimas. Torto formą (naudojau 15 cm skersmens) nuimamais kraštais ištieskite kepimo popieriumi. Ant dugno dėkite 3-4 šaukštus trupinių, juos išlyginkite ir ant viršaus atsargiai dėkite 3-4 šaukštus kremo. Kremą atsargiai išlyginkite šaukštu ir kartokite. Paskutinis sluoksnis turėtų būti trupinių.
7.
Palikite tortą šaldytuve pernakt, kad sutvirtėtų. Papuoškite tirpintu šokoladu ir uogomis.
AUTORIUS: Audronė Little Tasty Sins
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital