Greitas ryžių troškinys su vištiena ir dešrelėmis ala "Jambalaya"

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Ryžių troškinys su vištiena ir dešrelėmis Jambalaya
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Ryžių troškinys su vištiena ir dešrelėmis Jambalaya
Ryžių troškinys su vištiena ir dešrelėmis Jambalaya
Ryžių troškinys su vištiena ir dešrelėmis Jambalaya
Autorius apie receptą: Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepu, paruošiu, o vėliau lieka tik sumaišyti. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai pomidorų
400 gramų vištienos krūtinėlės
3 vienetai paprikos (naudojau žalią, geltoną ir raudoną)
200 gramų rūkytų dešrelių (tinka ir šalto, ir karšto rūkymo)
150 gramų ryžių
3 šaukštai pomidorų padažo (arba pagal skonį)
1 vienetas svogūnų
1 galva česnako (arba pagal skonį)
1 vienetas aitriosios paprikos (arba pagal skonį, nebūtina)
pagal skonį aštraus padažo (arba aitriosios paprikos miltelių, nebūtina)
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ryžius biriai išvirti pagal instrukciją ant pakuotės. Jeigu norite dar skaniau, ryžius galite virti ne vandenyje, o sultinyje.
2.
Kol verda ryžiai, pasiruošti kitus ingredientus. Svogūną susmulkinti, paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjaustyti didesniais gabaliukais, aitriąją papriką susmulkinti.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, suberti svogūną ir paprikas. Pakepti apie 5 minutes iki kol šiek kiek suminkštės.
4.
Vištieną ir dešreles supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę su daržovėmis, įspausti česnako ir išmaišyti. Vis pamaišant kepti apie 7 minutes iki kol vištiena apkeps.
5.
Pomidorus supjaustyti didesniais gabaliukais ir sudėti į keptuvę, pakepti porą minučių, kad pomidorai suminkštėtų. Įberti raudonėlio, baziliko, druskos ir pipirų, pagardinti aštriu padažu (jei mėgstate aštriau).
6.
Į keptuvę suberti ryžius, gerai išmaišyti ir troškinti dar apie 7 minutes.
7.
Smulkintas petražoles suberti į keptuvę su troškiniu, gerai išmaišyti.
8.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais ir/ar smulkinta atriąja paprika.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
123456789
2021-04-23 17:07
Sveiki, norėjau paklausti ar yra skirtumas kokius indus naudoji kepimui? Ar turi būti būtinai gilūs ar gali būti ir negilūs? ATSAKYTI
Greta
2021-04-26 10:52
Na, lietinių keptuvė tai tikrai netiks, nes iškris viskas :) Jei neturite, patogiau būtų kepti puode, nes kitaip gali būti nepatogu maišyti ir troškinti :) ATSAKYTI
123456789
2021-05-02 13:54
Supratau ačiū
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital