Greitas pyragas su uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Greitas pyragas su uogiene
Greitas pyragas su uogiene
Greitas pyragas su uogiene
Greitas pyragas su uogiene
Autorius apie receptą: Nuotaikai praskaidrinti prie kavytės, arbatos ar stiklinės pieno iškepiau didžiulį plokštainį su spanguolių uogiene. Plokštainis pavyko nepaprastai gardus, minkštas ir Nuotaikai praskaidrinti prie kavytės, arbatos ar stiklinės pieno iškepiau didžiulį plokštainį su spanguolių uogiene. Plokštainis pavyko nepaprastai gardus, minkštas ir trapus, su rūgštele, kuri suteikia dar tobulesnį plokštainio skonį. Žodžiu, jame netrūksta nieko ir jis yra tobulas. Ilgų pasakų nerašysiu, o skubu pasidalinti su jumis receptu, nes žinau, kad laukiat su nekantrumu. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
650 gramų kvietinių miltų
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų cukraus
340 gramų spanguolių uogienės (arba kitos mėgstamos ar džemo)
3 vienetai kiaušinių (+1 aptepimui)
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įdėti sviestą, suberti cukrų ir išmaišyti elektriniu plaktuvu.
2.
Vis plakant, įmušti po vieną kiaušinį ir sudėti grietinę.
3.
Į išplaktą masę persijoti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Kitą tešlos gabalą iškočioti, jei tešla lips prie kočėlo ar stalo, galite pabarstyti miltais.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir atsargiai įtiesti iškočiotą lakštą. Lakšto viršų patepti uogiene.
5.
Iš šaldytuvo išimti tešlos gabalą, imti po nedidelį gabaliuką tešlos ir sukti ilgas, plonas juosteles. Jas sudėti ant uogienės.
6.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir konditeriniu teptuku aptepti juostelių viršų kiaušinio plakiniu.
7.
Pyragą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 35 minutes.
Patarimai:
Naudota forma 42*33 cm.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Rima
2021-01-04 18:12
noriu paklausti o kokio storio turi buti apatinis lakstas iskociotas ATSAKYTI
Diana
2021-01-04 19:18
Aš kai gaminu dariau apie 6-8 mm, puikiau gaunasi. Jei storesnis, tiesiog keps ilgiau, o jei plonesnis - keps trumpiau ATSAKYTI
Jonas
2020-05-16 16:01
Reikia pasilikti kiek daugiau nei ketvirtadalį tešlos , kitaip tarpų beveik nelieka. ATSAKYTI
Edita
2020-03-31 15:42
Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital