Greitas smidrų pyragas su sūriu

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Smidrų pyragas su sūriu
Autorius apie receptą: Labai greitai paruošiamas, puošnus ir labai skanus pyragas. Skanus ir karštas, ir atvėsęs. Labai greitai paruošiamas, puošnus ir labai skanus pyragas. Skanus ir karštas, ir atvėsęs. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 lapas bemielės sluoksniuotos tešlos (didesnio)
1 pundelis smidrų
100 gramų mocarela sūrio
100 gramų fermentinio sūrio
50 gramų kietojo sūrio
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapą dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tešlos kraštelius užlenkti į viršų suformuojant bortelį.
2.
Šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti ir pakepti apie 15 minučių, kol lengvai paruduos.
3.
Kol kepa tešla, puode užvirinti vandenį (jį truputį pasūdyti). Užvirus sudėti smidrus ir pavirti 1-2 minutes, kad truputį suminkštėtų (mano smidrai buvo gana ploni, jeigu jūsų storoki - virkite šiek tiek ilgiau). Smidrus nukošti ir perlieti šaltu vandeniu.
4.
Mocarelą sūrį bei fermentinį sūrį sutarkuoti ir sumaišyti tarpusavyje.
5.
Kai iškeps tešlos lakštas, jo viduriuką truputi paspausti šakute. Ant lakšto sudėti tarkuotus sūrius ir apvirtus smidrus. Pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų pipirais. Viršų aptepti aliejumj.
6.
Šauti atgal į orkaitę ir pakepti tik tiek, kol išsilydys sūris. Baigiant kepti užbarstyti smulkiai tarkuoto kietojo sūrio ir dar porą minučių pakepti.
Patarimai:
Sūrio kiekius ir rūšį galite drąsiai keisti pagal save.
Ant pyrago viršaus ar labai tinka uždėti rūkytos šoninės juostelių ar vyšninių pomidoriukų.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital