Greitas pyragas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Greitas pyragas su konservuotais persikais
Greitas pyragas su konservuotais persikais
Greitas pyragas su konservuotais persikais
Greitas pyragas su konservuotais persikais
Autorius apie receptą: Sėdėjome su seserimi ir mąstėme, ką galėtume padaryti skanaus iš to, kas yra namie, kad nereikėtų tokį lietingą vakarą eiti į parduotuvę. Ir kaip tik facebook`e buvo Sėdėjome su seserimi ir mąstėme, ką galėtume padaryti skanaus iš to, kas yra namie, kad nereikėtų tokį lietingą vakarą eiti į parduotuvę. Ir kaip tik facebook`e buvo paskelbtas pyrago su abrikosais receptas. Tiesa, abrikosų namie nebuvo, bet persikai atrodė visai tinkami vietoje abrikosų. Taigi, pyragas jau iškeptas. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė. (...daugiau) Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
800 gramų konservuotų persikų
3 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės miltų (apytikriai)
0.5 stiklinės cukraus
65 gramai sviesto
60 mililitrų jogurto, natūralaus (arba kefyro)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kepimo formą nuimamu kraštu ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
2.
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska, kol masė taps balta. Įpilti ištirpintą sviestą (sviestas neturėtų būti karštas), jogurtą ar kefyrą, vaniliną, viską išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Miltus sumaišyti su skysčiais. Miltų nesudėkite visų iškart, dėkite pamažu, kad tešla būtų konsistencijos kaip tiršta grietinė. Priklausomai nuo miltų rūšies jų gali reikėti kartais šiek tiek mažiau, o kartais - truputį daugiau.
3.
Tešlą suversti į kepimo skardą, ant tešlos išdėlioti persikus/abrikosus vieną šalia kito. Smarkiai įspausti vaisių į pyragą nereikia, nes kildama tešla gražiai apgaubia vaisius. Kepti pyragą 40–45 min. vidurinėje orkaitės lentynoje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Audinga
2018-01-18 14:30
O man patiko, skanus pyragiukas ir lengva pagaminti. Tik sviesto dėjau truputį daugiau (100g), nes mėgstu skalsesnius pyragus ir kepimo miltelių visą šaukštelį sudėjau. Miltų kiekį tai derinau pagal tešlą, nes padauginus jų pyraguose būna kietoki jie, tad visada žiūriu ne pagal receptą tiksliai, o pagal tešlą. ATSAKYTI
Virga
2017-11-11 17:55
Gavosi toks kietokas, per daug miltų. Produktai geri, bet kokybe priminė pagerinta batoną. Gal tiesiog nepavyko man kažkas:( ATSAKYTI
Klausimas
2017-11-09 10:51
O kaip suprasti koki jogurto ar kefyro kieki pilti, stikline ar kaip? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-11-10 13:51
Jogurto arba kefyro reikia 0.25 stiklinės, t.y. vienos ketvirtosios stiklinės. Kad būtų aiškiau, užrašėme šį kiekį mililitrais - būtų apie 60 mililitrų :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital