Greitas nekeptas maskarponės tortas su uogomis

AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Greitas nekeptas maskarponės tortas su uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų sausainių
100 gramų migdolų
80 gramų sviesto
Viršui:
500 gramų maskarponės sūrio
120 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų varškės (naudojau riebią)
3 šaukštai želatinos
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
šiek tiek vanilinio cukraus (pagal skonį)
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 100 ml kambario temperatūros vandens ir palikti 15-20 min išbrinkti.
2.
Sausainius sumalti, migdolus sukapoti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir migdolais. Dėti į 24 cm tortinės, išklotos kepimo popieriumi, dugną, išlyginti ir gerai paspausti. Padėti į šaldiklį arba šaldytuvą, kol gaminsite kremą, kad sustingtų.
3.
Maskarponę, maltą varškę, jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę sumaišyti. Tada į masę plona srovele nuolat maišydami supilkite virš nedidelės ugnies arba garų vonelėje ištirpintą ir pravėsintą želatiną. Gautą kremą supilti ant sustingusio sausainių pagrindo.
4.
Papuošti uogomis ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Jeigu norisi, kremui sutvirtėjus galite ant viršaus dar užpilti sluoksnį mėgiamo skonio žele iš pakelio (ją ruoškite pagal instrukcijas, tik pilkite ketvirtadaliu mažiau vandens negu kad parašyta).
AUTORIUS: Ramunė Matulienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Marija
2018-07-20 13:03
Būtų puikus receptas, tik tai, kad cukraus ir vanilinio cukraus reikia "šiek tiek" labai nepatiko - galėtumėte bent orientacijai pateikti, pvz 3 šaukštai nesaldus variantas, 10 - saldus ar pan. ATSAKYTI
Eglė
2018-07-20 15:56
Saldu ar nesaldu - labai individualu :) Kreme žalių kiaušinių nėra, tad galite drąsiai daryti taip - dėkite šaukštą cukraus, viską išmaišykite ir truputį paragaukite, jei norisi dar, dėkite dar šaukštą, vėl maišykit ir vėl ragaukit, kada jau saldumas bus toks, koks patinka, daugiau nebedėkite, o pilkite želatiną :) ATSAKYTI
maryte
2017-07-13 12:03
o kur zelatina? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-07-13 15:11
Labai atsiprašome, jau patikslinome receptą želatinos paruošimo kremui detalėmis. Dėkui, kad padedate mums tobulėti! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital