Greitas nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Greitas nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais persikais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus ir nuostabiai skanus, kremiškas jogurtinis tortas su konservuotais persikais. Galima ruošti ir su mandarinais ar kitokiais mėgstamais vaisiais! Gaivus ir nuostabiai skanus, kremiškas jogurtinis tortas su konservuotais persikais. Galima ruošti ir su mandarinais ar kitokiais mėgstamais vaisiais! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
12 vienetų biskvitinių pirštelių (apytikriai)
Kremui:
400 gramų jogurto, natūralaus (tirštesnio arba persikinio)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai želatinos
Viršui:
400 gramų konservuotų persikų (reikės ir jų sirupo)
2 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Formos, nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Naudojau 24 cm skersmens formą. Dugne išdėlioti biskvitinius pirštelius. Jeigu naudosite apvalią formą, pirštelius reikės laužyti, kad geriau atitiktų formą.
2.
Kremui skirtą želatina užpilti puse kiekio grietinėlės ir palikti 10 minučių išbrinkti. Želatiną ištirpinti vandens garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
3.
Likusią grietinėlę išplakti iki standumo.
4.
Jogurtą išplakti su cukrumi. Plona srovele, nuolat maišant, supilti ištirpintą ir atvėsusią želatiną.
5.
Trečdalį persikų supjaustyti smulkiais kubeliais ir įmaišyti į jogurtą. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Užpilti ant biskvitinių pirštelių ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.
6.
Likusius persikus supjaustyti riekelėmis.
7.
Želatiną užpilti sirupu nuo konservuotų persikų. Jei skysčio labai mažai, galima įpilti šiek tiek vandens. Želatiną ištirpinti vandens garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti gerokai atvėsti.
8.
Persikų riekelės išdėlioti ant SUSTINGUSIO torto. Atsargiai, po kelis šaukštus supilti sirupo ir želatinos skystį.
9.
Antrą kartą dėti į šaldytuvą sustingti pernakt.
Patarimai:
Jeigu naudosite skystesnį jogurtą, persikų gabaliukai kreme gali nusėsti žemyn, todėl, jei norite, kad jų būtų viduryje, pirmiausia pilkite kremo ant pagrindo, palaukite, kol šiek tiek apstings, tuomet dėkite persikų gabalėlių ir vėl kremo.
AUTORIUS: Jadvyga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital