Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais persikais

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Nekeptas jogurtinis tortas su persikais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus ir nuostabiai skanus, kremiškas jogurtinis tortas su konservuotais persikais. Galima ruošti ir su mandarinais ar kitokiais mėgstamais vaisiais! Gaivus ir nuostabiai skanus, kremiškas jogurtinis tortas su konservuotais persikais. Galima ruošti ir su mandarinais ar kitokiais mėgstamais vaisiais! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
12 vienetų biskvitinių pirštelių (apytikriai)
šiek tiek pieno (arba vandens, sausainių sulaistymui)
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto (arba persikinio, tada dėkite mažiau cukraus)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai želatinos
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Viršui:
400 gramų konservuotų persikų (reikės ir jų sirupo)
2 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Formos, nusegamais kraštais (naudojau apvali1 22 cm skersmens), dugną iškloti kepimo popieriumi. formą. Dugne išdėlioti biskvitinius pirštelius (šonams juos palaužyti, kad geriau atitiktų formą). Juos sulaistyti trupučiu pieno arba lengvai pasaldinto vandens.
2.
Kremui skirtą želatina užpilti 150 ml vandens ir palikti 15-20 minučių išbrinkti.
3.
Trečdalį konservuotų persikų supjaustyti smulkiais kubeliais. Grietinėlę išplakti iki standumo.
4.
Želatiną ištirpinti vandens garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti šiek tiek pravėsti.
5.
Jogurtą labai gerai išmaišyti su cukrumi. Tada plona srovele, nuolat maišant, supilti vos pravėsusią, bet būtinai dar šiltą želatiną. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę, o tada - susmulkintus persikus.
6.
Kremą sukrėsti ant biskvitinių pirštelių. Tortą dėti į šaldytuvą sustingti.
7.
Kai sustings, metas puošti torto viršų. Likusius persikus pirmiausia supjaustyti riekelėmis. Želatiną užpilti 150 ml sirupo nuo konservuotų persikų (jei sirupo [er mažai, galima įpilti šiek tiek vandens), palikti išbrinkt.. Želatiną ištirpinti vandens garų vonelėje: indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti gerokai atvėsti.
8.
Persikų riekeles išdėlioti ant SUSTINGUSIO torto. Atsargiai, po kelis šaukštus supilti sirupo ir želatinos skystį.
9.
Dėti tortą į šaldytuvą visiškai sustingti.
Patarimai:
Jeigu naudosite skystesnį jogurtą, pvz. vietoje graikiško natūralų ar vaisinį, persikų gabaliukai kreme gali nusėsti žemyn, todėl, jei norite, kad jų būtų viduryje, pirmiausia pilkite kremo ant pagrindo, palaukite, kol šiek tiek apstings, tuomet dėkite persikų gabalėlių ir vėl kremo.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Aleksandra
2021-04-03 16:51
Kokie šaukštai nurodyti recepte, arbatiniai ar valgomieji? ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-03 18:39
Receptuose šaukštai paprastai būna valgomieji, nebent atskirai nurodyta, jog būtent arbatiniai ATSAKYTI
Ernesta
2020-12-30 17:54
Lengvas, greitai paruošiamas tortas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital