Nekeptas maskarponės tortas su juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Nekeptas maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Labai skanus, labai gaivus tortas, kurio nereikia kepti! Tortas labai vasariškas, nes nereikės suktis prie karštos orkaitės. Tortui galite naudoti ir kitokias uogas: vyšnias, Labai skanus, labai gaivus tortas, kurio nereikia kepti! Tortas labai vasariškas, nes nereikės suktis prie karštos orkaitės. Tortui galite naudoti ir kitokias uogas: vyšnias, avietes, braškes ar kitas, tinka net šaldytos. Jei naudosite šaldytas uogas, jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nupilti vandenį. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
300 gramų sausainių
150 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
350 gramų graikiško jogurto
100 gramų cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių
6 šaukštai vandens
2 šaukštai želatinos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
Užpilui:
400 gramų juodųjų serbentų (tinka ir šaldyti)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
9 šaukštai vandens
3 šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius susmulkiname iki trupinių. Sviestą ištirpiname, sumaišome su sausainiais.
2.
Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą ir spausdami rankomis suformuojame torto pagrindą. Padedame jį 10-15 minučių į šaldiklį (arba šaldytuvą), kad sutvirtėtų.
3.
Užpilui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 min išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame porą šaukštų vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės (cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas). Į karštą (bet jokiu būdu ne verdantį!) serbentų sirupą pilame išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišome, jog želatina visiškai ištirptų. Paliekame atvėsti.
4.
Kremui skirtą želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 min išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės (jokiu būdu neužviriname!) ir paliekame atvėsti.
5.
Į maskarponės sūrį dedame jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis, citrinos žievelę ir mikseriu paplakame, kad viskas gerai susimaišytų. Tada toliau plakdami pamažu plona srovele supilame pravėsusią želatiną.
6.
Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau negu pusę kremo, ant jo atsargiai paskirstome uogų užpilą, tada vėl dedame kremą ir tada - likusias uogas.
7.
Tortą paliekame bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai) šaldytuve, kad sustingtų. Skanaus!
AUTORIUS: Ramunė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Ings
2019-06-15 18:54
Man kremas gavosi labai skystas, o viska dejau pagal recepta ATSAKYTI
Diana
2019-06-16 22:10
Galėjo būti skystas, nes dabar labai šiltas oras, todėl maskarponė greitai tirpsta, minkštėja kambario temperatūroje. Šaldytuve kremas sutvirtės nuo želatinos. O jeigu matosi, kad formuojant tortuką kremas per sksytas, jog ant jo pavyktų paskirstyti uogų sluoksnį, tiesiog uždėję kremo padėkite tortą 20-30 min į šaldytuvą. Želatina ims stingdinti kremą ir galėsite ant jo sėkmingai paskirstyti uogų sluoksnį. ATSAKYTI
Kristina
2018-07-01 13:29
Kokio skersmens formą naudojote? :) ATSAKYTI
Vilija
2018-07-01 15:02
Aš šį tortą darau 26 cm formoje, bet 24 cm irgi turėtų tikti. Labai skanus tortas, rekomenduoju ATSAKYTI
Raima
2017-06-23 13:31
Labai skanus tortas! Dariau su naminės braškėmis dukrytės tortui, labai greit susivalgė :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital