Greitas kokosinis perteptų vaflių tortas su maskarpone
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 55)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
Šį receptą jau įvertinote
(BALSAVO: 55)
Autorius apie receptą:
Jeigu mėgstate perteptų vaflių gardėsius, šis jums tikrai patiks. Jis be galo skanus ir nepaprastai greitai paruošiamas. Laiko prireiks tik laukiant, kol skanėstas sustings.
Jeigu mėgstate perteptų vaflių gardėsius, šis jums tikrai patiks. Jis be galo skanus ir nepaprastai greitai paruošiamas. Laiko prireiks tik laukiant, kol skanėstas sustings. Sustingusį aš jį prieš valgant kartais dar net valandėlę-dvi palaikau šaldiklyje, tada jis virsta išvis tarsi vafliniu ledų skanėstu. Būtinai paragaukite! Šiam receptui mane įkvėpė "Rasos virtuvės užrašuose" rasta idėja, tik aš naudojau daugiau maskarponės ir vaflių, tada skanėstas gavosi ne toks saldus ir na super geras.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
12 vienetų
vaflių
(naudojau stačiakampius 28x16 cm)
500 gramų
maskarponės sūrio
400 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų
balto šokolado
100 gramų
kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Maskarponę ir kondensuotą pieną išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti tirpintą baltą šokoladą bei kokoso drožles.
2.
Keletą šaukštų kremo iškart atsidėkite torto viršui ir šonams papuošti. Tada imkite vieną vaflį, jį dosniai aptepkite kremu. Ant viršaus lengvai spusteldami dėkite kitą vaflį, jį irgi aptepkite kremu ir taip sluoksniuokite, kol baigsis vafliai. Lengvai spustelkite tortą, jog visi sluoksniai tikrai gerai suliptų. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, galite dar apibarstyti trupučiu kokoso drožlių.
3.
Padėkite į šaldytuvą bent keletui valandų (aš laikau per naktį), kad gerai sutvirtėtų. O tada pjaustykite gabaliukais ir mėgaukitės!