Greitas kefyro pyragas - pigus ir skanus

AUTORIUS:
Violeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 142)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 142)
Kefyro pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vienas greičiausių pyragų iš to, ką visada galima rasti šaldytuve. Į jį tinka įdėti razinų, riešutų ar kartais įmetu pora saujų šaldytų (arba šviežių) uogų. Vietoje Vienas greičiausių pyragų iš to, ką visada galima rasti šaldytuve. Į jį tinka įdėti razinų, riešutų ar kartais įmetu pora saujų šaldytų (arba šviežių) uogų. Vietoje vanilinio cukraus galima dėti cinamoną ar kitus mėgiamus prieskonius. (...daugiau) Violeta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 stiklinės miltų,
1 stiklinė kefyro,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
sauja razinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilkite kefyrą ir dar truputį paplakite. Pamažu maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite razinas. Tešla turi būti tiršta, daugmaž kaip tiršta grietinė. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitė apie 30-40 minučių (ar jau iškepė, galite patikrinti įbesdami medinį pagaliuką - jeigu pagaliukas bus švarus, pyragas iškepęs).
AUTORIUS: Violeta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Diana
2019-07-21 19:04
Man asmeniškai trūko labai saldumo...ir razinų į tokį pyragą nedėčiau...vietoj to geriau kokios šviežios uogos,jos suteiks saldumo ir daugiau skonio šiam pyragui. ATSAKYTI
Irma
2019-03-09 17:25
Isejo kietas sausas labai,neskanus ATSAKYTI
bandysim kita karta su aliejumi, sausa guma
2018-12-30 04:37
guminis piragas, nepatiko ATSAKYTI
Rasa
2018-12-15 18:51
Pyragą kepe mano mama. Šliūkśtelejo kelis šaukštus aliejaus. Gavosi fantastiškai drėgnas! Super.
O man iškept nepavyko.nekilo ir guminis buvo. Tinkamas tik mest ant dirvono varnų puotai.... ATSAKYTI
Laimis
2018-10-30 13:25
Super pyragas greitas dedu kas pakliuna uogiene ,uogas,is kompoto ir tos gerai na razinos man butinai ATSAKYTI
Saulė
2018-02-17 21:15
Gal padariau kažką netaip, bet pyragas gavosi kažkoks guminis. Jei stiklinė=200ml, vadinasi proporcijas turėjau gerai atitaikyti. ATSAKYTI
Diana
2018-02-18 09:46
Standartinė stiklinė yra 240 ml, ne 200 ml. Sausesnis galėjo gautis ir dėl tų proporcijų, arba galbūt perkepėte, nes kadangi į šį pyragą nesideda papildomų riebalų, perkepimas jį išdžiovina smarkiau negu pyragus su riebalais. Aš kartais, kai kepu, dar įmaišau truputį tirpinto sviesto arba aliejaus, gaunasi dar drėgnesnis. Arba obuolių ar šaldytų uogų dar tinka įmaišyti, irgi drėgmės priduoda. Na bet svarbiausias momentas - iškepti, bet neperkepti bei nekepti per aukštoje temperatūroje. Arba gal kepimo milteliai pavedė ir pakankamai neiškėlė. Nes šiaip tikrai skanus, pigus ir paprastai pagaminamas pyragiukas. ATSAKYTI
Brigita
2019-03-13 17:49
Šiaip jau stiklinė receptuose visuomet atitinka 200ml. ATSAKYTI
Rasa
2018-01-23 12:59
Aciuuuu, labai patiko !!! ATSAKYTI
Kristina
2017-12-17 13:29
Pabandziau ir as, dejau saldytu avieciu. Skanu verta pabandyt ir kitom. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Anna
2017-12-12 19:04
Nesuprantu, viską dariau pagal receptą ir gavosi žalias vidus, niekas neiškilo..labai liūdna. ATSAKYTI
Vaida
2017-12-23 22:16
Priežasčių, kodėl kepiniai kartais neiškyla gali būti įvairių. Kiaušinius su cukrumi svarbu išplakti labai labai gerai, bet miltus jau geriausiai imaišyti ranka, o nebe mikseriu, kad tešlos nepermaišyti, nes tas turi poveikį iškilimui. Taip pat pyragą būtinai reikia dėti kepti į gerai įkaitintą orkaitę, geriausia kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungus kaitinimą iš viršaus bei apačios. Kepant bent jau pirmą kepimo pusę jokiu būdu nereikėtų varstyti orkaitės durelių.

Aišku, kartais gali pavesti ir tokie nuo mūsų sunkiau priklausantys veiksniai, kaip pvz. naudojamų kepimo miltelių rūšis (pabandykite kitąsyk dėti kitokius miltelius).

Man šis pyragas visada gardžiai pavyksta, kai darau vadovaudamasi šiais momentais. ATSAKYTI
Danutė
2017-08-05 18:03
Skanus, greitas, bet cukraus kitą kartą mažiau dėsiu. ATSAKYTI
Violeta
2017-08-05 22:00
Aš kai mėgstu saldžiai, tai man pats tas, bet žinoma, koreguokite pagal savo skonį :) ATSAKYTI
Jolanta
2011-04-01 16:33
Skanu ir greit vertas demesio :) ATSAKYTI
Sonata
2018-11-11 12:10
Bandziau kepti, viska dariau su visais papildomais patarimais ir gavosi pyragas metamas i siuksliu deze, miltu cia ryskiai per daug, negaiskit laiko ir negadinkit produktu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital