Greitas karamelinis tinginys be viryklės

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Greitas karamelinis tinginys
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greitas karamelinis tinginys
Greitas karamelinis tinginys
Greitas karamelinis tinginys
Greitas karamelinis tinginys
Autorius apie receptą: Šis karamelinis tinginys pagaminamas be galo greitai ir net nereikia jungti viryklės. Man jis pats skaniausias su skrudintais sūdytais žemės riešutais, bet galite naudoti ir Šis karamelinis tinginys pagaminamas be galo greitai ir net nereikia jungti viryklės. Man jis pats skaniausias su skrudintais sūdytais žemės riešutais, bet galite naudoti ir kitokius mėgiamus riešutus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
250 gramų riešutų (naudojau skrudintus sūdytus žemės, bet tinka ir kitokie)
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Riešutus pasmulkinu elektriniu smulkintuvu. Jeigu jo neturite, galite sudėti į stipresnį maišelį ir negailint patrankyti kočėlu :)
2.
Sausainius sutrupinu šiek tiek smulkiau negu įprastiniam tinginiui. Sausainius sumaišau su smulkintais riešutais.
3.
Į dubenį dedu pusę "Rududu" kiekio ir kubeliais pjaustytą sviestą. Rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) sutrinu iki vientiso kremo. Sudedu likusį "Rududu" ir dar kartą sutrinu. Jeigu blenderio neturite, žr. patarimus recepto apačioje.
4.
Karamelinį kremą krečiu ant sausainių bei riešutų. Mediniu šaukštu labai gerai išmaišau, kad viskas tolygiai pasidengtų kremu.
5.
Masę dedu į formą (naudojau silikoninę, skirtą keksui kepti), standžiai šaukštu spausdama, kad neliktų tarpų.
6.
Tinginį dedu į šaldytuvą keletui valandų (arba tiesiog nakčiai), kad sustingtų.
7.
Sustingusį karamelinį tinginį aš dar apšlaksčiau trupučiu tirpinto šokolado, bet tas nėra būtina - tinginys labai skanus ir tiesiog savaime.
Patarimai:
Jeigu neturite blenderio, tada sviestą ir "Rududu" pakaitinkite virš garų vonelės maišydami (ar net labiau "trindami") šaukštu iki susijungs į vientisą masę. Šią masę krėskite ant sausainių ir riešutų mišinio.
Jeigu naudosite kitokius riešutus, labai rekomenduoju juos pirmiausia paskrudinti sausoje keptuvėje iki paskleis aromatą (arba apie 10-12 min pakaitinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių). Taip tinginys bus intensyvesnio skonio.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Tinginė
2020-04-29 18:14
Kažkas nerealaus...Sūdyti riešutai čia pasakiškai tinka. <3 ATSAKYTI
Ina
2020-04-06 19:38
Labai patiko, skanu ir greitai padaroma ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital