Autorius apie receptą:
Labai skanus, puikiai sustingstantis tinginys, kuriam pagaminti nereikia kondensuoto pieno. Mūsų šeima jį mėgsta netgi labiau negu tradicinį tinginį.
Labai skanus, puikiai sustingstantis tinginys, kuriam pagaminti nereikia kondensuoto pieno. Mūsų šeima jį mėgsta netgi labiau negu tradicinį tinginį.
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų
sausainių
(naudojau "Gaidelis")
200 gramų
grietinės
100 gramų
sviesto
100 gramų
cukraus
3 šaukštai
kakavos
(arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti mažais gabalėliais. Aš paprastai sudedu į maišelį vienu sluoksniu ir patalžau kočėlu.
2.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Jam ištirpus sudėti cukrų, kakavą ir grietinę. Išmaišyti ir kaitinti ant vidutinės ugnies apie 10-12 minučių, kad masė truputėlį sutirštėtų.
3.
Karštą kakavinę masę pilti ant sausainių. Gerai išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų, palikti 5 min pastovėti, o tada dar kartą išmaišyti.
4.
Masę krėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir gerai suspausti, kad neliktų tarpų.
mano vaikystes tinginys. to su kondensuotu net nemgstu nes siaubingai saldus o va sito su grietine konsistencija labai gera ir salduma galima pasireguliuoti
ATSAKYTI
Eglė
2020-03-23 16:34
Kaip skaniai gavosi
ATSAKYTI
Vita
2018-12-16 11:02
As daug metu tingini gaminu butent taip :)
ATSAKYTI
Vilija
2018-12-14 19:12
O cukraus kiekį gal galima reguliuoti? Pvz. visai nedėti?
ATSAKYTI
Dovile
2018-12-19 12:23
Kazkiek galima, bet labiau negu dvigubai nemazinciau, nes kaitinamas cukrus siek tiek karamelizuojasi ir padeda tinginiui sustingti. Jeigu norite sveikiau, galite vietoje cukraus sublenderiuoti 100-150 g minkstu datuliu iki vientisos koseles (arba nuplikytu karstu vandeniu razinu, bet razinos turi stipresni poskoni) ir jas naudoti vietoje cukraus - isbandyta ir tikrai skanu :)
ATSAKYTI
Grazina
2018-12-10 16:29
Ir kaip sustingsta tas tinginys su gretine?jis ko gero gaunasi minkstas labai ir laikyti gali tik saldytuve.Kas dare tikrai su siuo receptu,parasykit nuomone.
ATSAKYTI
Vida
2018-12-11 17:17
Tinginys sustingsta nuo sviesto. Kai gaminamas tradicinis su kondensuotu pienu, jis irgi sustingsta nuo sviesto, o ne nuo kondensuoto pieno. Kondensuoto pieno skysta dalis (kaip ir grietinės) suteikia drėgnumo, susigeria į sausainius. Greitinė+cukrus savo sudėtimi (baltymai, angliavandeniai, riebalai, vanduo) yra labai panašus derinys į kondensuotą pieną, todėl tinginys tikrai puikiai stingsta, geras šis receptas. Ir labai skanus!
ATSAKYTI
Grazina
2018-12-17 13:34
Na,tada labai dekui uz recepta ir atsakyma,butinai bandysiu..
ATSAKYTI
Irena
2018-12-06 10:23
As visalaika tik sitaip darau ,nes mano seimai labiau patinka
ATSAKYTI