Greitas grietininis tinginys be kondensuoto pieno

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Grietininis tinginys be kondensuoto pieno
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Grietininis tinginys be kondensuoto pieno
Grietininis tinginys be kondensuoto pieno
Grietininis tinginys be kondensuoto pieno
Grietininis tinginys be kondensuoto pieno
Autorius apie receptą: Labai skanus, puikiai sustingstantis tinginys, kuriam pagaminti nereikia kondensuoto pieno. Mūsų šeima jį mėgsta netgi labiau negu tradicinį tinginį. Labai skanus, puikiai sustingstantis tinginys, kuriam pagaminti nereikia kondensuoto pieno. Mūsų šeima jį mėgsta netgi labiau negu tradicinį tinginį. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
200 gramų grietinės
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
3 šaukštai kakavos (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužyti mažais gabalėliais. Aš paprastai sudedu į maišelį vienu sluoksniu ir patalžau kočėlu.
2.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą. Jam ištirpus sudėti cukrų, kakavą ir grietinę. Išmaišyti ir kaitinti ant vidutinės ugnies apie 10-12 minučių, kad masė truputėlį sutirštėtų.
3.
Karštą kakavinę masę pilti ant sausainių. Gerai išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų, palikti 5 min pastovėti, o tada dar kartą išmaišyti.
4.
Masę krėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir gerai suspausti, kad neliktų tarpų.
5.
Dėti į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Eglė
2020-03-23 16:34
Kaip skaniai gavosi ATSAKYTI
Vita
2018-12-16 11:02
As daug metu tingini gaminu butent taip :) ATSAKYTI
Vilija
2018-12-14 19:12
O cukraus kiekį gal galima reguliuoti? Pvz. visai nedėti? ATSAKYTI
Dovile
2018-12-19 12:23
Kazkiek galima, bet labiau negu dvigubai nemazinciau, nes kaitinamas cukrus siek tiek karamelizuojasi ir padeda tinginiui sustingti. Jeigu norite sveikiau, galite vietoje cukraus sublenderiuoti 100-150 g minkstu datuliu iki vientisos koseles (arba nuplikytu karstu vandeniu razinu, bet razinos turi stipresni poskoni) ir jas naudoti vietoje cukraus - isbandyta ir tikrai skanu :) ATSAKYTI
Grazina
2018-12-10 16:29
Ir kaip sustingsta tas tinginys su gretine?jis ko gero gaunasi minkstas labai ir laikyti gali tik saldytuve.Kas dare tikrai su siuo receptu,parasykit nuomone. ATSAKYTI
Vida
2018-12-11 17:17
Tinginys sustingsta nuo sviesto. Kai gaminamas tradicinis su kondensuotu pienu, jis irgi sustingsta nuo sviesto, o ne nuo kondensuoto pieno. Kondensuoto pieno skysta dalis (kaip ir grietinės) suteikia drėgnumo, susigeria į sausainius. Greitinė+cukrus savo sudėtimi (baltymai, angliavandeniai, riebalai, vanduo) yra labai panašus derinys į kondensuotą pieną, todėl tinginys tikrai puikiai stingsta, geras šis receptas. Ir labai skanus! ATSAKYTI
Grazina
2018-12-17 13:34
Na,tada labai dekui uz recepta ir atsakyma,butinai bandysiu.. ATSAKYTI
Irena
2018-12-06 10:23
As visalaika tik sitaip darau ,nes mano seimai labiau patinka ATSAKYTI
Rasa
2017-11-25 11:29
Dar skanesnis nei su kondensuotu pienu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital