Greitas grietininis šokoladinis pyragas

AUTORIUS:
Jovita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Greitas grietininis šokoladinis kakavinis pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai lengvai pagaminamas ir skanus pyragas, iš produktų, kurių visada būna spintelėje. Į pyragą dar tinka įdėti smulkintų riešutų, razinų ar pora saujų šaldytų uogų. Labai lengvai pagaminamas ir skanus pyragas, iš produktų, kurių visada būna spintelėje. Į pyragą dar tinka įdėti smulkintų riešutų, razinų ar pora saujų šaldytų uogų. Skanu ši gardumyną valgyti tiek karštą, tiek atvėsusį. O jeigu dar apliesite šokoladiniu glajumi, išvis bus apsivalgymas :) Beje, pats skaniausias šis pyragas man būna kepamas su grietine, bet jeigu grietinės neturite po ranka, galima vietoje jos naudoti ir jogurtą ar net kefyrą, tik tokiu atveju į pyragą dar įpilkite truputį neutralaus skonio aliejaus ar tirpinto sviesto, kad būtų drėgnesnis. Kakavos kiekį irgi galite koreguoti savo nuožiūra, priklausomai nuo to, kaip labai ją mėgstate ir kokio sodrumo spalvos ir skonio pyrago norite. Geriausiai čia tinka kokybiška kepinių kakava (bent 20-25% riebumo), bet jeigu turite po ranka tik paprastą kakavą, bus gerai ir su ja :) (...daugiau) Jovita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų miltų
200 gramų grietinės
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
4 šaukštai kakavos (kokybiškos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės esencijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi iki purumo.
2.
Įmaišyti vanilę, kakavą, grietinę. Dėti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad gautumėte riebios grietinės tirštumo tešlą. Jų gali reikėti ir trputėlį mažiau ar vos vos daugiau negu nurodyta, nes miltai miltams nelygu, skirtingos jų rūšys brinksta skirtingai.
3.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą) kepimo formą.
4.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką iki į pyrago vidurį - jeigu ištraukus jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi galite pyragą traukti iš orkaitės.
5.
Jeigu norisi, iškepusį pyragą dar galima aplieti šokoladiniu glajumi - jam aš virš garų vonelė ištirpinu 100g juodo šokolado ir įmaišau apie 60ml truputėlį pašildyto pieno arba grietinėlės. Išmaišau ir paskirstau ant pyrago.
AUTORIUS: Jovita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (32)
Edas
2024-03-03 21:13
kad labai skysta tešla gavosi, pridėjau papildomai miltų, nežinau kas gausis ... ATSAKYTI
Agnė
2024-03-04 13:11
Tešla turėtų būti grietinės tirštumo, tai neturi būti labai tiršta. Tikslus miltų kiekis gali kisti priklausomai nuo grietinės riebumo, kiaušinių ir pačių miltų. ATSAKYTI
Kepeja
2024-01-01 01:41
Superinis, galima net 2 kartus perpjauti ir pertepti kremu! Retas variantas kai tortas iskyla taip graziai! Kartosiu dar ne karta. ATSAKYTI
Renata
2023-06-16 09:11
Ingredientai visi buvo namuose, labai greitas ir skanus pyragas. ATSAKYTI
Karina
2022-09-24 21:49
Labai skanus pyragas.Aš dėjau mažiau cukraus,kadangi grietine ėjo į pabaiga ,tai vietoj jos panaudojau kefyra ir dar įdejau kelis sutrintus bananus.Tai gavosi labai gerai,slapias sokoladinis pyragas su bananais ATSAKYTI
Gabija
2022-06-21 15:40
Pats skaniausias pyragas!!! ATSAKYTI
Jurgita
2022-04-30 23:00
Super pyragas!! Tik aš dejau visa induką grietines(400) ir dar šaukšta papildomai kakavos,o kai iškepe,praveso tuomet aptepiau nutela ATSAKYTI
Jolita
2022-04-23 19:22
Gavosi puikiai. Dar į pyragą ant viršaus pridėjau griežinėliais pjaustytų kriaušių ATSAKYTI
Vida
2022-03-30 14:16
Ar galima įpjaustyti kelis obuolius ATSAKYTI
Skirmantė
2022-02-21 19:28
Pasigaminau, puikiai gavosi, dėjau 300ml grietinės, drėgnas, tačiau mūsų šeimos skoniui per mažai cukraus (o gal kakava per stipri buvo), dėjau cukraus apie 7 valgomuosius šaukštus, kitą kartą daugiau bandysiu. O pyragas puikus. ATSAKYTI
Jolanta
2020-07-12 17:33
Labai skaniai gavosi
ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:26
Mes kai kurių igridientų neturim. Vanilinis cukrus, kepimo miltelių. Aš žinau kodėl parašėt recepte vanilinis cukrus. Kad būtų skanus kvpas ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:27
Tiksliau kad būtų skanus kvapas.
ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 23:17
Aš bandžiau įkalbėti savo močiutę kad padaritumėm tą pyragą. Taip atrodė tas pyragas skaniai kad net nenorėjau nieko valgyti tik ta pyragą!!! Jūs su tuo pyragų laymėtumėt visas kepimo rungtynes!!!!!!!!!!!! ATSAKYTI
Šarūnas
2020-06-14 21:53
O koks kepimo laikas? ATSAKYTI
Indrė
2020-06-29 09:51
Ketvirtame žingsnyje parašyta - kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. :) ATSAKYTI
Monika G.
2020-05-12 09:49
Jau tuoj šausiu į orkaitę, tikiuosi - pavyks :)
Nekantrauju paragauti :) ATSAKYTI
Izabelė
2020-05-10 18:55
Gavosi puikiai ATSAKYTI
Marija
2020-03-31 22:05
Pyragas gavosi super, iš pirmo karto. Tik miltų įdėjau truputį daugiau negu recepte. ATSAKYTI
Egle
2020-03-24 20:52
Gal žinote kodėl pyragas galejo sukristi? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital